Најновије

СПРЕЧЕН НАПАД ИД У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Америка издала упозорење својим држављанима

Министарство унутрашњих послова Северне Македоније спровело је рацију како би спречило напад Исламске државе у тој земљи. САД указују на појачан ризик од терористичких напада у балканској држави.

Северна Македонија (Фото: Јутјуб)

Македонска полиција ја акцију спровела након што је разменила оперативне информације са "партнерском земљом" о плановима екстремиста за терористички напад.

"У циљу ометања терористичког напада и остваривања превентивне функције, Министарство унутрашњих послова израдило је план мера и активности, обезбеђујући адекватне налоге за њихово спровођење. Након примљених налога на више локација на територији земље извршена су претраживања, одузимањем предмета и уређаја повезаних с могућим нападом. Министарство унутрашњих послова наставља са спровођењем акција, мера и активности на обезбеђивању грађана", наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Северне Македоније.

Америчка амбасада у Скопљу објавила је данас да постоји појачани ризик од терористичких напада у Северној Македонији.

"Терористичке организације и појединци, инспирисани ектремистичком идеологијом, намеравају да нападају цивиле, укључујући држављане САД који путују у иностранство. Терористи све више користе несофистициране методе како би напали људе на јавним местима, укључујући пиштоље, возила и оштре предмете", наводи се у упозорењу на сајту америчке амбасаде.

Позивају држављане САД на посебну опрезност када се налазе на аеродромима, у тржним центрима, хотелима, клубовима и ресторанима, црквеним објектима, школама, парковима,…

Шта то НАТО и КБС крију од јавности, погледајте ОВДЕ.

Извор: PLUSINFO.MK

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нове табле

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА