Најновије

ХАОС У ТИРАНИ: Обрачун полиције и демонстраната, траже хапшење Едија Раме! (ВИДЕО)

Антивладин протест у Тирани у организацији опозиционе Демократске партије, на самом почетку је прерастао у насиље и обрачун полиције и демонстранатa.

Насиље у Тирани (Фото: Јутјуб)

Револтирани великим бројем припадника полиције, демонстранти су их гађали, а онда су покушали да разбију кордон и уђу у зграду владе, пренео је портал АлсатМ.

На самом почетку протеста против владе премијера Едија Раме, полиција је предузела готово драстичне мере обезбеђења, што је, наводи се, испровоцирало окупљене грађане.

Кордон полиције био је у функцији обезбеђења седишта владе.

Иначе, на почетку окупљања лидер Демократске партије Љуљзим Баша и бивши председник Саљи Бериша симболично су сели на тротоар испед зграде владе, док су их учесници протеста окружили.

Бериша се на кратко обратио присутнима и затражио да Рама буде ухапшен.

Председник Албаније Иљир Мета позвао је представнике опозиције који протестују испред седишта владе у Тирани и припаднике полиције на уздржаност и смањење тензија, пренео је портал Еј-Би-Си њуз.

"Свако мора бити уздржан према свакоме да би се избегли сукоби и насиље. Грађани имају право да протестују, али институције морају да се поштују", поручио је Мета, саопштено је из његовог кабинета.

Да подсетимо, пре два дана посланик из редова Демократске партије Еди Палока изазвао је инцидент у парламенту пошто је полио бојом Едија Раму.

Како је Мило Ђукановић полетео Тачију у загрљај, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА