Најновије

ПОДГОРИЦА НА НОГАМА! Траже хитну Ђукановићеву оставку и смену власти! Градом одјекује: Мило лопове! (ВИДЕО)

Организатори су се на почетку протеста обратили грађанима са молбом да се у знак поштовања свим жртвама режима у последњих 30 година одржи минут ћутања.

Протест у Подгорици против режима Мила Ђукановића (Фото: Јутјуб)

Више хиљада грађана Црне Горе, окупило се у Подгорици на протесту против режима који се други пут одржао под слоганом "97.000 - одупри се". Организатори су се на почетку протеста обратили грађанима са молбом да се у знак поштовања свим жртвама режима у последњих 30 година одржи минут ћутања. Главни захтеви протестаната су хитна и неопозива оставка врховног државног тужиоца Ивице Станковића, специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића, премијера Душка Марковића и председника државе Мила Ђукановића и директора Агенције за спречавање корупције Сретена Радоњића. Испред организације су се обратили глумац Славиша Грубиша,  Џемал Перовић и Милош Кривокапић.

- Важно је да им кажемо да се стидимо њиховог бестиђа док нас краду, варају и продају, а у свету нас као такве представљају. Треба и Европа да осети наш стид и да виде овде живе нормални људи. Не очекујемо од њих да им утерују европске вредности, ми их ноћас демонстрирамо - поручио је Перовић.

Протестна шетња кренула је од зграде Тужилаштва у 18 часова, након чега су окупљени грађани обишли "заробљене институције" - Централну банку, Супштину, зграду председништва, просторије владајуће партије – ДПС. У току шетње грађани су узвикивали "Мило лопове, Мило лажове, Оставке и ДПС - лопови  и Хоћемо правду". Организатори су поручили да протести неће стати све док се захтеви за оставкама и коренитом променом система, неће предати. Следећи је најављен за наредну суботу, а позвали су грађане да подрже протесте у Бару, који се одржава недељом.

Питање за Ану Коларевић: Које су то адвокатске услуге вредне 580.000 евра? Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протести против Мила Ђукановића и државног врха Црне Горе у Подгорици, под слоганом: “97.000, одупри се!”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА