Најновије

СРБИЈА КРВАРИ: Земља је пред тоталним колапсом

Тема чланка „Србија крвари“ новинарке Торкит Трајхел објављеног у листу „Велт“ је – емиграција из Србије, земље „којој прети колапс: аутобуси не долазе, нема више добрих лекара, читави потези земље пропадају“.

Српски пасоши (Фото: МУП Србије)

Навевши речи једног возача аутобуса и једне младе преводитељке који желе да напусте земљу и својој деци понуде боље животне перспективе, ауторка чланка објашњава да „годишње 50 до 70 хиљада Срба – у зависности од извора података – емигрира.

Вероватно је таквих људи и много више, јер многи одлазе само на одређен рок, на пример, да би помагали при жетви, и потом се враћају. А то не обухвата ниједна статистика.

Опозициони Савез за Србију чак говори о 600.000 емигранта у последњих шест година. Лекари, занатлије, неговатељи, вариоци, хигијеничари, фризерке или возачи аутобуса, у Немачкој, где нема довољно квалификованих радника, али и у Аустрији и Скандинавији, бивају примљени раширених руку. За то време, Србија, са својих седам милиона становника, крвари. Богате земље Запада профитирају од миграције, али она за Србију има забрињавајуће последице.

Какву ЕУ жели Русија, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Дојче Веле

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто у Немачкој чистим са дипломом менаџера?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА