Најновије

БОШКО ОБРАДОВИЋ ОБЈАСНИО: Зашто као српски патриота идем на све протесте

Председник Двери се у ауторском тексту објављено данас осврнуо на актуелне протесте и на замерке које се могу чути у јавности а тичу се питања да ли је протест „грађански“ или „патриотски“.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Он је истакао да разуме скепсу и неповерење у уличне протесте јер смо много пута у ранијој и новијој политичкој историји били преварени али да не разуме зашто многи патриотски оријентисани интелектуалци одбијају позиве организатора протеста да на њима говоре и зашто се у свему тражи „длака у јајету“.

„Пошто од почетка учествујем на свим протестима могу одговорно да тврдим да у овим протестима не постоји никакав страни западни фактор иза сцене и да су аутентично српски. Да ли се у међувремену неко покушава убацити или ће можда касније то пожелети – то не искључујем, али понављам да су у овом тренутку то самоникли српски народни протести против једне погубне и криминалне власти. Зашто то мислим? Зато што је западни фактор на Вучићевој страни, директно га подржава од 2012. године и у овом тренутку са њим тајно преговора око признања независности Косова од стране Вучићеве власти. Протести у томе само сметају Западу да се тај раније договорени посао коначно заврши.“ – истакао је Обрадовић.

По његовом мишљењу протестима се могу наћи мане гледано са обе стране политичког спектра али то није разлог да се у њима не учествује.

„То што се некоме не свиђа што протесте подржава или на њима говори тај и тај са грађанске и прозападне стране српске интелектуалне и политичке сцене – не значи да су протести грађански и прозападни. Претпостављам да и многи који су грађанског и прозападног опредеља сматрају да су ово „десничарскиˮ протести, да нема довољно помињања ЕУ, да не воле што тамо виде „оног Бошка Обрадовића и Двериˮ, и слично. Међутим, ови протести су успели само зато што су сви учесници на њима заједно, без обзира колико се воле или не воле међусобно. Све друго само помаже остајању Вучића на власти још једно дуже време, јер нико од нас, са ове или оне стране политичког спектра, не може да сруши владајући режим самостално.“ – сматра Обрадовић.

Обрадовић је у свом тексту поновио да - „ако не будемо стајали заједно – висићемо одвојеноˮ и додао да је он за активни приступ, а не за стајање са стране и тражење „длаке у јајетуˮ.

По њему на протесте сви треба да долазе само са српским заставама и да се уздрже од провокација, а транспаренти, захтеви и говорници који се тичу социјално угрожених категорија становништва су итекако добродошли. Додао је да по њему није тачно да на протесту нема помињања Косова и Метохије.

„Зар нису организатори послали писмо Вучићу на тему КиМ, једно од боље написаних у последње време? Зар није организована посебна протестна шетња поводом годишњице убиства Оливера Ивановића која је ишла до храма Светог Саве? Зар на протестима нема застава и транспарената посвећених Косову и Метохији који јасно поручују: „Нема предаје, нема поделеˮ? Зар није проф. др академик Коста Чавошки први потписао текст подршке протестима који су написали професори Правног факултета, где се јасно дефинише где је све председник Србије прекршио Устав, а где га је више прекршио него на питању КиМ?“ – сматра председник Двери.

Како нам Хрватска отима део територије, погледајте ОВДЕ.

Ивор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бошко Обрадовић: Вучић је кукавица

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА