Најновије

"Војска Косова" парадирала у центру Приштине! Тачи поручио: Не заборавимо геноцид! (ФОТО/ВИДЕО)

Такозване Косовске безбедносне снаге парадирале су у центру Приштине поводом "Дана независности Косова". Ово је први пут да КБС парадирају као "Војска Косова", тј. од како им је промењен мандат, преноси РТК2.

Застава Косова (Фото: Јутјуб)

Председник такозваног Косова Хашим Тачи је током манифестације изјавио да “Косово” може постићи трајни споразум са Србијом, али “неће заборавити геноцид Србије на Косову”. Тачи је изјавио да је “постизање коначног споразума са Србијом стратешка одлука за будућност” коју “Косово” треба да донесе ове године.

- То не значи да Косово заборавља геноцид, убиства, силовања 20.000 жена, 400 случајева масакра и друге злочине које је Србија извршила на Косову, већ све то предузимамо како не би дозволили понављање патње и трагедије прошлости - казао је Тачи на паради припадника тзв. Оружаних снага Косова.

Он је оценио да је одлука Приштине о трансформацији безбедносних у оружане снаге била “правична, легитимна и историјска порука”.

- Косово сада има професионалну војску, која је понос Косова и у служби одбране најмлађе државе у Европи, спремна да да допринос миру у региону и свету - рекао је Тачи.

Оценио је да су припадници косовских Оружаних снага “најбољи доказ успеха и напретка Косова”.

- Очекујемо дан када ће војници Косова заједно са војницима региона служити очувању мира у сваком делу света - казао је Тачи.

Тачи је додао да је партнерство са међународном заједницом, првенствено САД, ЕУ и НАТО, “незаменљив фактор успешног пута Косова”.

Тешка провокација у Америци! Шиптари не мирују. Погледајте ОВДЕ шта су сада урадили.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево како је било тог 18. фебруара 2008. године…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА