Најновије

Контролисана безбедност деце на интернету: Родитељ мора имати увиду то шта деца гледају на интернету

Препознајући интернет као један од важних сегмената за функционисање савременог друштва, Српска десница је организовала трибину „Контролисана безбедност деце на интернету“ са циљем да се родитељима укаже на све опасности са којима се њихова деца свакодневно сусрећу на друштвеним мрежама и претражујући садржај на интернету.

Трибина Српске деасница (Фото: Српска десница)

„Ово предавање смо организовали са идејом да предочимо родитељима да дигитално насиље постоји и које су то превентивне мере које би требало предузети пре него што уопште дође до злоупотребе друштвених мрежа.“, рекао је Миша Вацић, председник Српске деснице, наглашавајући да само родитељи и деца морају имати међусобног поверења, али да је контрола од стране родитеља неопходна, јер је интернет место где има превише непримереног садржаја који осим што утиче на психичко стање детета, може да у крајње исходује и суицидом.

Маја Раковић, стручни предавач из Интернационалне полицијске организације, истакла је да је ова тема све више актуелна и да је на родитељима је велика одговорност и да треба пратити понашање детета и реаговати правовремено уколико се појави проблем.

„У сваком моменту родитељ мора имати увид и јасну слику о томе шта њихова деца раде и гледају на интернету. И ту се морамо чврсто супротставити неолибералним промотерима који теже да тобож због људских права спусте границу самоодлучивања и независности деце од родитеља.“, рекла је Раковић, додајући да је виртуелни свет нажалост погодно тле, за све видове злоупотреба, почевши од педофилије, крађе идентитета, дроге, лажног представљања, пласирања садржаја који код деце могу изазвати све учесталију агресију, самоповређивање, поистовећивање са измишљеним ликовима.

Најважније од свега огледа се у разговору родитеља и деце, тај разговор мора бити константан, свакодневан. Он не сме бити рутински већ искрен и садржајан. Дете мора осетити да је родитељу стало, да тај разговор није само тренутна последица неког прекора из школе и слично. Тако се гради узајамно поверење из кога произилази адекватно понашање детета, пријавњивање негативних појава на које је наишло и сагледавање ситуације како би се дошло до адекватног решења евентуалног проблема.

Снимак Муридовог обраћања нацији погледајте ОВДЕ. Бабић поднео оставку, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Националист 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трибина “Руска властелинства у Србији”.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА