Најновије

ШАРИЋ: Ако је Србија мала и небитна тачка на мапи света, зашто Америка отима Косово од те мале и небитне тачке? 

1935. године Алберт Ајнштајн је заједно са физичарима Борисом Подлскyмом и Натхном Росеном осмислио ЕПР парадокс да би показао непотпуност квантне механике. 1964. ирски физичар Џон Стјуарт Бел анализирајући ЕПР парадокс покушао је доказати да је наш свијет нелокалан.

Горан Шарић (Фото: Јутјуб)

Пише: Горан Шарић

Никола Калинић није изнио своје цјењено мишљење од квантној механици вјероватно свјестан да о њој нема појма. Метафизика је изнад физике. Она претходи физици. Косово је метафизика. Косово је комплексније од Белловог теорема и ЕПР парадокса, па ипак Калинић мисли да је позван да о њему говори.

Калинић је на себе узео улогу просвјетитеља који ће Србима објаснити да нису небески народ, да је Србија мала и небитна точка на мапи свијета и да је најбоље да се ријеши проблема Косова и настави даље.

Како би он назвао народ који је увијек стајао на путу сваком освајачу и свакој најмоћнијој сили свијета? Како би назвао народ који је иако чини 0.1 свјетске популације дао два од 10 највећих умова човјечанства? Како би он назвао народ који иако чини 0.1 посто свјетске популације увијек је између 3 или 4 најуспјешније нације у спорту? Како би назвао народ који је створио Бјелог анђела из Милешеве којег је људски род од све умјетничке баштине послао у свемир као поруку мира и љубави да га види нека ванземаљска цивилизација ако постоји? Ако су Жидови изабрани народ, зашто Срби не би били небески? Посебно зато што је синтагму небески народ за Србе осмислио један Жидов?

Калинић своју изјаву даје баш у данима када Новак опет руши све могуће и немогуће рекорде, а Јокић и Вучевић улазе у ол стар тим НБА-а.

Ако је Србија мала и небитна точка на мапи свијета, зашто Америка отима Косово од те мале и небитне точке? Зашто су на ту малу и небитну точку јуришали сви редом, од Римљана до Хитлера и Клинтона? Зашто је његов султан Мурат скупио војску са пола свијета да отме то небитно Косово Србима?

За Калинића је Косово проблем. За генерације Срба било је светиња. Шта би се десило да Калинићу неко отме стан у Београду док је у Турској? Да ли би рекао, ма тај стан већ годинама није мој, најбоље да га се ријешим?! Прво ти неко отме Косово, а онда те преко медија ратом појмова увјерава да Косово није светиња, него проблем и увијек уз ријеч Косово иде и ријеч проблем.

Према филозофији дебелог цријева Николе Калинића наш животни мото мора бити усе, насе и подасе, а Косово је проблем којег се треба ријешити да би наставили даље и да се на миру можемо бавити вагином Јелене Карлеуше и слушати проповједи Баке Прасета. У нормалној држави један државни репрезентативац никад себи не би дозволио да пљује по светињама свог народа. Кад би му то и пало на памет, медији би ту изјаву прењели само уз осуду.

Не требају нама ни Калинић, ни Мики Манојловић ни Сергеј Трифуновић објашњавати да је Косово одавно отето. Знамо да су Срби прогањани још од доласка Турака, а да је популација Албанаца која је до тада била незнатна расла јер је била лојална сваком окупатору. Знамо да су и прије и након Призренске лиге протјеривања и ликвидације Срба биле масовне и да су Срби почетком 20. стољећа престали чинити већину становника Косова. Знамо да су за вријеме 2. свјетског рата Срби са Косова поново тјерани и да је Броз након 1945. забранио њихов повратак, а широм отворио врата за усељавање Албанаца који су бјежали пред Хоџиним режимом из Албаније. Знамо да је 1999. агресијом НАТО пакта Косово отето Србији. Али знамо и то да је столица Косова у УН-у још увијек у Београду и да је Косово може добити једино ако Срби сами себе издају и озваниче агресију и отимачину.

Оно што је отето насиљем, једном се може вратити. Оно чега се својевољно одрекнеш висе никад не може бити твоје. И Хонг Конг је 156 година био окупиран од стране Британаца, па га је Кина 1997. вратила. Косово је тренутно отето. Али столица Косова за УН је још увијек у Београду. У УН је може одњети само Србија. На Србима је да одаберу филозофију дебелог цријева Николе Калинића или завјет милиона, наших предака, јунака и светаца.

Прочитајте ОВДЕ ко прича о добро испланираној операцији хаоса у којој Европа треба да збрише Русију

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ШАРИЋ: Срби и у тајним архивама Ватикана.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА