Најновије

ЗАБРИНУТОСТ ЗАПАДА РАСТЕ: Објављен снимак лансирања нове иранске крстареће ракете (ВИДЕО)

Иранско Министарство одбране објавило је видео снимак на којем се наводно види лансирање нове крстареће ракете, чији је домет 1.350 километара.

Нова иранска ракета (Фото: Јутјуб)

У снимку од 37 секунди, објављеном на сајту министарства, приказано је лансирање из различитих углова, а на крају се види како пројектил удара негде у пустињи.

Министар одбране Амир Хатами рекао је да је ракета погодила мету током данашњег теста, након што је летела 1.200 километара, истиче АП.

Ројтерс је раније пренео, позивајући се на иранску државну телевизију, да је та земље представила нову крстарећу ракету, домате од 1.300 километара, у време када Иран приказује своја достигнућа током прослава 40-огодишњице Исламске револуције.

"Са дометом од више од 1.300 километара, овој крстарећој ракети потребно је веома мало времена да буде спремна и може да лети на малој надморској висини", рекао је Хатамани у обраћању, које је преносила државна телевизија, пренео је Ројтерс.

Хатами је рекао да нова ракета земља-земља, под називом Ховеизех, припада породици крстарећих ракета Соумар, које су откривене 2015. године.

Западни стручњаци тврде да Иран често преувеличава своје способности наоружања, иако постоје забринутости због његових балистичких ракета дугог домета.

Како Руси даљинским путем могу цунамијем да униште Америку, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Све иранске ракете

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА