Најновије

НОГО УЗВРАЋА УДАРАЦ! Бошко ми се свети, био сам против уласка у СЗС па су на мени извршили брзу политичку егзекуцију!

Лидер Двери Бошко Обрадовић, у страху да не изгуби унутарстраначке изборе, избацио је Срђана Нога, посланика и претендента на председничку позицију у овом покрету.

Срђан Ного (Фото: Јутјуб)

Ного је, међутим, одлучио да не ћути! У интервјуу који је дао за Политику, он открива да Обрадовић крши законе, оптужује га за апсолутизам, каже да је из покрета избаћен јер је био против коалиције са СзС, који назива приватним удружењем Бошка, Ђиласа, Јеремића и њиховиих другара, и поручује:

- Бошко, ово ти није приватна прћија па да радиш шта хоћеш! 

Сад већ бивши високи функционер покрета Двери искључен је из странке одлуком дисциплинске комисије. 

- Одлука о мом искључењу из Двери не само да је незаконита већ и непостојећа јер дисциплински поступак није покренут у складу са правилником, нити је уопште вођен - каже Ного и додаје:

- Нисам могао да сазнам шта ми се конкретно ставља на терет, нити да изнесем било какву одбрану. Ово је класичан покушај политичке елиминације незгодног унутарстраначког противника. Мени је жао што су се људи који у овом тренутку воде Двери уплашили моје кандидатуре за председника. Али морају да знају да ниједна политичка странка, па тако ни Двери нису приватна имовина којом се може располагати без поштовања закона и интерних правних аката. Мислим да овде има елемената кривичног дела, тако да ћу свакако покренути и судске поступке и поднети кривичне пријаве против одговорних - поручује Ного.

Ного верује да је оваква одлука последица критика које је на рачун Обрадовића изнео у медијима.

- Свако има легитимно право да било коме стави на терет одређене иступе и дела. Међутим, њихово санкционисање мора да буде поткрепљено законом и у складу са статутом и осталим интерним правилима Двери. Овде није поштована ни правна процедура, ни правна форма, зато што није учињен ниједан прекршај са моје стране. Они се нису ни упуштали у то да ли сам учинио прекршај, већ је извршена брза политичка егзекуција - каже Ного и наставља. 

- Последње четири године немамо изборе за градске и општинске одборе, налазимо се у в. д. стању и челни људи на локалу се постављају искључиво од стране председника извршног одбора. Мислим да је за јачање Двери потребно веће омасовљење и могућност да људи сами предложе своје представнике. Нисмо ни на најбољи начин искористили то што смо парламентарна странка - појашњава Ного.

На питање како коментарише то што у такозваном "Споразуму с народом" нема ни слова о кључним државним питањима, Ного каже:

- У "Споразуму с народом" се налазе само општа места, практично нема политике и све битне теме су изостављене било да је реч о Косову и Метохији или о темама због којих народ протестује на улици. "Споразум с народом" не могу да третирам као озбиљно написан документ, већ као нешто што би тек требало да се озбиљно доради.

Позната политика Србије према Косову! Опозиција упозорава - тиме се крши Устав. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Срђан Ного - Још увек ниједан политичар није одговарао за пљачку Србије! 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА