Најновије

ЛЕПА ВЕСТ ЗА СВЕ ЉУБИТЕЉЕ СПОРТА: Ова 4 спорта су новина на будућим Олимпијским играма у Паризу и Токију

Поред брејкденса, у олимпијске спортове би могли да буду укључени и сурфовање, спортско пењање и вожња скејтборда. Брејкденс би могао да постане олимпијски спорт, пошто су га организатори Олимпијских игара које ће 2024. године бити одржане у Паризу, уврстили на списак кандидата за то такмичење. 

Плесачи брејкденса (Фото: Јутјуб)

Поред брејкденса, на списку који ће бити послат Међународном олимпијском комитету (МОК), налазе се и сурфовање, вожња скејтборда и спортско пењање. Поменута три спорта "дебитоваће" на Олимпијским играма следеће године у Токију. Брејкденс је био уврштен у такмичења на Олимпијским играма младих у Буенос Ајресу прошле године. Коначну одлуку о новим спортовима за игре 2024. челници МОК-а донеће до почетка децембра следеће године. 

Тони Естанже, председник организационог комитета ОИ у Паризу и троструки олимпијски шампион у вожњи кануа, рекао је да ће укључивање нових спортова допринети да Игре буду урбаније и поприме и уметнички карактер. Златну медаљу у брејкденсу на ОИ младих прошле године освојио је Рус Сергеј Чернишев који се такмичио под именом Бумбар, док је у женској конкуренцији тријумфовала Јапанка Раму Каваи. У претходном периоду и сквош је словио за потенцијалног кандидата за Игре у Паризу, али од тога није било ништа, а остаје и питање како ће у том процесу да прођу билијар и шах.

Новак Ђоковић је четврти пут најбољи спортиста на планети. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: BBC, B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Топ 10 најбољих извођења брејкденса

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА