Најновије

ЉУДИ СУ У ШОКУ! Мистерија коју море већ 30 година избацује на обалу (ФОТО)

Широм француске обале већ више од 30 година дешава се необична појава – море непрестано избацује на обалу пластичне телефоне у облику Гарфилда.

Море (Фото: РИА Новости)

Како пише француски портал “francetvinfo.fr”, ретро телефони у облику Гарфилда, стрип-мачке из 1978. године, поново су пронађени на више плажа на обали северозападне Француске. Телефони величине од око 30 центиметара и направљени од тврде наранџасте пластике, популарне тзв. банане већ последњих 30 година се појављују на овим плажама. Надлежни кажу да је само прошле године море избацило 200 примерака оваквих телефона, који се углавном појављују у радијусу од 24 километра. 

- Никада не престаје, са сваким чишћењем плаже ми пронађемо три-четири телефона или њихових делова. Њихово стање је невероватно. Толико су очувани да се чак ни боја није скинула - каже Ле Мур, председница организације Вилтансоу која је прва пријавила необичан проблем у овом делу Француске.

Претпоставља се да телефони који су били популарни осамдесетих потичу са карго брода који је потонуо још осамдесетих у оближњем Брестовом заливу. Још је занимљивије да компанија која поседује лиценцу за производњу оваквих телефона нема појма ништа о томе, па се претпоставља да су у питању биле копије које су несрећно завршиле. До тада, телефони Гарфилда су постали мотив за становништво околних градова да редовно долази и чисти плажу јер се проналазак једног телефона сматра као да сте пронашли благо.

На источној обали Аустралије спрема се хаос. Погледајте ОВДЕ.

Извор: B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обале француске Бретање снимљене камером са дрона

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА