Најновије

ТРИФУНОВИЋ СИГУРАН: БАБИЋ ЈЕ ПОСЛЕ УДЕСА ИЗВАЂЕН СА МЕСТА ВОЗАЧА! Шест, седам људи га вадило! (ВИДЕО)

Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић рекао је данас да је након тешке саобраћајне несреће на наплатној рампи Дољевац у којој је погинула Станика Г. (52), а пет особа теже и лакше повређено, са места возача аутомобила "шкода суперб" који је скривио несрећу извучен тадашњи в.д. директора "Коридора Србије" Зоран Бабић.

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

– Сва сазнања која имамо је да је шест или седам људи вадило Бабића са места возача и пребацивало га - рекао је Трифуновић на импровизованој конференцији за новинаре на наплатној рампи Дољевац, додајући да је Бабић тренутно на Кипру са Радојичићем (Милан Радојичић, п.а.).

Радојичић, контроверзни бизнисмен и потпредседник Српске листе, је након неуспешног хапшења од стране припадника специјалне косовске полиције РОСУ, због сумње да је умешан у убиство председника Грађанске иницијативе “Србија, Демократија, Правда” Оливера Ивановића побегао са Косова и Метохије и не зна се поуздано где се налази.

Пар сати пре Трифуновићевог обраћања на наплатној рампи, дневни лист Блиц је објавио снимке, које је означио као екслузивне, који, како се наводи у тексту, доказују да “шкоду суперб” није возио Бабић, већ његов возач Дејан С., који је иначе званично осумњичен да је, управљајући тим аутомобилом, ударио у два возила која су чекала да плате путарину.

Како Блиц наводи, на снимцима се види да је директор Бабић седео на задњем седишту, иза сувозачевог места, а да је за воланом био возач Дејан С.

Према тврдњама листа, снимци најпре показују Бабића који је након куповине на бензинској пумпи која се налази испред наплатне рампе сео на задње седиште, а потом и Дејана С. који одмах након несреће излази из аутомобила са возачевог места да би помогао да се Бабић извуче са задњег седишта.

– То је очајно монтиран снимак и ја као филмски радник рећи ћу вам да се због тога пада на првој години испита из филмске монтаже - рекао је данас Трифуновић, уз закључак да “БИА очигледно савесно обавља свој посао”.

Трифуновић је казао да ће ПСГ и група “Слобода=истина+правда” прибећи и блокади ауто пута Београд- Ниш уколико јавност Србије не сазна истину о “случају Дољевац”. Зоран Ђајић из групе “Слобода=истина+правда” је додао да ће тим адвоката “истерати истину на видело” и да ће онда “једног по једног кривца приводити”. Званични снимци са наплатне рампе Дољевац још увек нису објављени, упркос захтевима више медија и невладиних организација.

У “Путевима Србије”, чије се надзорне камере налазе и на овој наплатној рампи, казали су најпре да је убрзо након несреће снимак са једне од њих већ објављен и јавно доступан на интернету, а потом да су снимке послали надлежним органима, јер, како су навели, њихов правилник предвиђа да се они у оваквим ситуацијама достављају само “надлежним органима предузећа и државним органима”. Дан након несреће, која се догодила 31. јануара, Бабић је поднео оставку.

Дневни лист Данас је објавио да “шкода суперб” не припада “Коридорима Србије”, већ бугарској фирми “Трејс груп” која већ годинама изводи радове на Коридору 10, а које ово државно предузеће надзире. Куповина аутомобила била је један од услова да ова фирма добије посао на Коридору 10.

“Заташкавање узрока”

Сергеј Трифуновић је “заташкавање” узрока и околности тешке саобраћајне несреће на наплатној рампи Дољевац упоредио са несрећом од пре неколико година у којој је син Жељка Митровића на пешачком прелазу у Београду усмртио Андреу Бојанић.

Породица погинуле Станике Глигоријевић тужиће државу. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ухапшен је возач Зорана Бабића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА