Најновије

АМЕРИЧКИ РАТНИ АВИОН СЛЕТЕО БЛИЗУ ВЕНЕЦУЕЛЕ: У граду на граници чека наређење! Донео је... (ВИДЕО)

Авион америчког ратног ваздухопловства који је носио хуманитарну помоћ, за коју се очекује да ће је дистрибуирати венецуеланска опозиција, стигао је у петак поподне у Кукуту у Колумбији. Авион је слетео на аеродром Камило Даза.

Амерички теретни војни авион (Фото: Јутјуб)

Лидер венецуеланске опозиције Хуан Гваидо поставио је 23. фебруар као датум за уношење америчке помоћи која је прикупљена у неколико логистичких центара дуж границе Венецуеле и на Карипским острвима. Помоћ је прикупљена у логистичким центрима у Бразилу (Рораима), Колумбија (Кукута) и на Карипском острву (Куракао).

Венецуелански председник Николас Мадуро описао је план као увод у инвазију и обећао да ће зауставити улазак помоћи. Председник је упозорио да САД и њихови савезници користе "изговор за испоруку хуманитарне помоћи" како би покушали да "униште независност и суверенитет земље".

Раније у петак, бразилска војска је саопштила да ће земља престати са ваздушним превозом до даљњег за град Пакараима на граници са Венецуелом. Авион бразилског ратног ваздухопловства (ФАБ) који је носио хуманитарну помоћ слетио је у петак у Боа Висти на северу Рораиме, у близини венецуеланске границе. Три камиона са 51 тоном риже стигла су у четвртак у Боа Виста. Помоћ се чува у хангару у ваздухопловној бази Боа Виста.

Ситуација у Венецуели ескалирала је 23. јануара када се Гваидо прогласио привременим председником, оспоравајући прошлогодишњи реизбор Мадура. Гваидо је готово одмах био препознат од стране Сједињених Држава и њихових савезника. Русија, Кина, Мексико, међу осталим земљама, подржале су Мадура као легитимног председника.

Русија послала помоћ Венецуели. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Познате светске музичке групе “хуманитарним концертима” прикупљају “помоћ” за народ Венецуеле, али вероватно и по налогу западних империјалистичких центара моћи.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА