Најновије

НАСА пред сензационалним открићем: Земљани, ипак нисмо сами у свемиру?! Живот постоји...

Америчка свемирска агенција НАСА до сада није пронашла доказе да живот постоји или да може постојати на Марсу, али њени стручњаци сада верују да су све ближи стварном откривању трагова живота на Црвеној планети.

Марс (Фото: Јутјуб)

Свемирска агенција је укључена у низ пројеката у потрази за траговима живота на другим местима у Сунчевом систему, због чега се стално спекулисало о томе колико су далеко од тог открића, преноси Индепендент. На различитим планетама и местима широм универзума, причало се да постоји могућност да "живот процвета", а досадашња запажања са Марса показала су да је та планета могла да буде "обећавајуће" место, на коме се некада живело или се још живи. 

Након што се свемирска агенција опростила од ровера Опортјунити, захваљујући коме се дошло до података који су указали на то да је Марс активнији и занимљивији него што се могло претпоставити, НАСА ће и даље наставити да тражи живот на тој планети, истиче Џим Брајденстин из те свемирске агенције. 

- Није било толико далеко од тога да се открије - рекао је он и додао да би будуће мисије требало да омогуће научницима да се сакупљени узорци са површине Марса врате на Земљу, у нади да ће се доћи до биолошких знакова које су оставила жива бића - рекао је он. 

- Бићемо у могућности да погледамо узорке и утврдимо да ли тамо има таквих знакова. Циљ је открити живот на другом свету, то је оно што покушавамо да постигнемо - закључио је Брајденстин, истакавши да сматра да је НАСА на добром путу.

НАСА упозорава: Земљи прети потенцијална опасност? Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Марс – анимација спуштања сонде на Црвеној планети

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА