Најновије

ЗАХАРОВА ОСУЛА ПАЉБУ НА ЕДИЈА РАМУ! ''Такву реторику сматрамо апсолутно недопустивом''

Русија апсолутно недопустивом сматра изјаву албанског премијера Едија Раме да је Косово и Метохија део Албаније, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

Захарова је на редовном брифингу за новинаре поручила да Русија не може да остане без коментара на изјаву албанског премијера Едија Раме да је "Косово део Албаније" и да "уједињење Косова и Албаније није план "Б", већ план "А", преноси "Спутњик".

- Можда нисмо добро превели ту изјаву, због чега смо је више пута проверавали. Премијер Албаније (Рама) повезао је реализацију тог плана са корекцијом граница о којој се активно разговара на крају преговарачког процеса и постизања коначног споразума Београда и Приштине. Такву реторику сматрамо апсолутно недопустивом - рекла је Захарова.

Према њеним речима, ту је у суштини реч о посезању за територијом Србије и статусом Аутономне Покрајине Косова и Метохије.

- Ми то сматрамо кршењем Резолуције 1244 Савета безбедности УН. Очекујемо да ће Запад реаговати на такву изјаву и геополитичке планове. Желела бих још да кажем да то поткопава стабилност и погоршава поверење у балканском региону и компликују дијалог Београда и Приштине - упозорила је Захарова.

Какво нам оружје стиже из Русије, погледајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

бонус видео

Захарова о разграничењу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА