Најновије

БРИТАНСКИ ПЛАЋЕНИЦИ ПОБИЈЕНИ У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ: Дошли по специјалном задатку да воде операцију против...

Хути су убили девет британских војника током специјалне операције у јужној саудијској провинцији Наџран. Хути нису разјаснили да ли су британски борци били припадници британске војске или једноставно командоси Коалиције под вођством Саудијске Арабије.

Британски војници (Фото: Јутјуб)

- Убијени британски војници требали су да воде неколико напада плаћеника на саудијско-јеменској граници - наводи се у медијском крилу Хута.

Војске Саудијске Арабије и Уједињених Арапских Емирата познате су по томе што плаћају стране борце. Ако се то потврди, ово ће бити други пут да је британско особље ове године нападнуто у Јемену. Пре недељу дана, “Експрес” је открио да су двојица припадника Британске специјалне ваздушне службе (САС) повређена у експлозији бомбе поред пута док су водили тајну хуманитарну мисију у централном Јемену.

Велика Британија се сматра једним од главних савезника Коалиције под вођством Ријада. Према неколико извештаја, Лондон је снабдевао Краљевске саудијске ваздухопловне снаге (РСАФ), које су оптужене за ратне злочине, касетним бомбама и резервним деловима за британске авионе. Упркос бројним критикама, Велика Британија и даље подржава рат Коалиције против Хута.

Нападнута војна мисија ЕУ у Малију. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Настављају се крвави сукоби у Јемену и на југу Саудијске Арабије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА