Најновије

ГВАИДО КУЈЕ МУТНЕ ПЛАНОВЕ У КОЛУМБИЈИ! Ако се врати у Венецуелу, чека га казна какву ни слутио није! (ВИДЕО)

Гуаидо би се могао суочити са 30-годишњим затвором због кршења забране путовања - Венецуеланског суда Самопроглашени председник Венецуеле Хуан Гваидо могао би се суочити са затворском казном након повратка у Венецуелу из Колумбије, где је отпутовао противно забрани путовања коју је раније увео Врховни суд Венецуеле, рекао је заменик судије Врховног суда Венецуеле Карлос Валдез.

Хуан Гваидо (Фото: Јутјуб)

- Он је особа која се крије од правде. Шта се дешава са одбеглима, који се враћају у земљу и пронађу их власти? Морају бити ухапшени и послати у затвор. Може се суочити са 30 година затвора - рекао је заменик судије. Он је додао да тужилаштво тренутно анализира могуће криминалне акте које је починио Гваидо.

У исто време Гваидо, који је тренутно у Колумбији, изјавио је емитеру НТН24 да ће се вратити у Венецуелу упркос ризику да буде ухапшен. У јануару је генерални тужилац Венецуеле Тарек Сааб најавио своју намеру да спроведе истрагу о Гваиду и затражио од Врховног суда да му изрекне забрану путовања. Амерички саветник за националну безбедност Џон Болтон рекао је да Вашингтон осуђује венецуеланске тужиоце због претњи опозиционом лидеру Хуану Гваиду.

Председник Венецуеле Николас Мадуро назвао је опозиционог лидера "америчком марионетом" и више пута је оптуживао Вашингтон за покушај организовања државног удара у Венецуели.
Дана 22. фебруара, Гваидо је стигао на колумбијску границу код Кукуте, где се прикупљала тзв. хуманитарна помоћ из САД и низа других земаља, како би се помогла испорука за Венецуелу упркос чињеници да легитимна влада одбија да прихвати помоћ. Иако је покушај да се присилно донесе помоћ у Венецуелу пропао, Гваидо је остао у Колумбији да учествује на састанку групе Лима у Боготи у понедељак.

Потпредседник Венецуеле Делси Родригез одбацио је тврдње о хуманитарној кризи у земљи, подсећајући да међународно право предвиђа испоруку стране хуманитарне помоћи само у случајевима природних катастрофа и оружаних сукоба. Каракас је упозорио да ће се незаконити улазак било којег возила на територију Венецуеле сматрати кршењем војних закона земље. Уједињене нације и Црвени крст позвали су Вашингтон да не политизира хуманитарну помоћ и да не испоручује помоћ без сагласности венецуеланске владе.

Трамп и Ким дочекани у Вијетнаму уз највише државне почасти. Детаље погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хуан Гваидо је разговарао са Мајком Пенсом и лидерима латиноамеричких држава које се залажу за свргавање Николаса Мадура са власти у Венецуели.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА