Најновије

"НЕ ПРИЛИЧИ ВАМ...": Отворено писмо Сергеја Трифуновића председнику Србије Александру Вучићу

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић, у отвореном писму Александру Вучићу, оценио је да председнику једне државе не приличи да своје грађане назива "талогом друштва".

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

"Приликом Вашег гостовања на ТВ Прва 21. фебруара, више пута сте ме поменули и сврстали ме у талог друштва (једно веома часно друштво, имајући у виду кога сте још на тај начин извређали) и то због објаве на Твитер налогу. Председнику једне државе не доликује да своје грађане назива талогом, олошима, кретенима, лоповима... Чак ни кад треба да коментарише пропалог глумца и наркомана, простака коме смрди из уста и који краде паре од болесне деце. Јер, ипак сте Ви председник и Вас обавезује Устав", написао је Трифуновић.

Трифуновић констатује да Вучић често, односно свакодневно, одређене људе назива лоповима.

Критика система се понекада изражава кроз иронију, углавном на Твитеру, јер указивање на мањкавости система једино могуће остварити кроз тај медиј пошто су сви остали пребукирани Вашом појавом.

"Ви као 'најбољи студент права' знате да је прикривање и непријављивање кривичног дела, такође кривично дело. Зато бих Вас замолио да као један врстан правник и као председник који се обавезао да поштује Устав и законе, пријавите Ваша сазнања. Нема потребе да то износите на телевизији, већ као најбољи студент права једном и практично употребите стечено знање дипломираног правника. Али то је сада мање битна тема. Ако Вас за шест година студирања нису томе научили, неће ни мени поћи за руком једним писмом", навео је Трифуновић.

Он подсећа да је председник за твит прво рекао да не зна о чему се ради, а после да су га обавестили о томе "шта један пропали наркоман твитује".

"Опет једна народна - 'докон поп и јариће крсти'. Очигледно да због тога не спавате целу ноћ, јер пратите шта, ко и где пише против Вашег 'никад бољег режима'. Испавајте се као човек јер због Ваше неиспаваности брљавите, А кад Ви брљавите, Маја стисне звонце па се не изгласа закон о лечењу болесне деце. Или се умање пензије. Или не дате Гашића и Лончара. Или Јутка 'љубка и волка', али на 'мало грубљи начин'", каже Трифуновић у саопштењу.

Трифуновић у отвореном писму пита Вучића "какве везе има поменути твит са још једном народном изреком 'умиљато јагње две овце сиса' - вероватно то што и твит и народна изрека указују на неравноправност, ондосно да је некоме дозвољено нешто што другоме није".

"Поштовани председниче, током тог гостовања више пута сте поменули Устав. У складу са Уставом и законом Србије није ми јасно шта сте честитали госпођи Ани Брнабић? Да ли је она повлашћена у односу на друге грађанке ЛГБТ популације у Србији? Ви сте честитали и госпођи Ђурђић, да ли можете да нам објасните њен статус? Самохрана мајка? Све Вас ово питамо јер постоје грађанке које би такође желеле, али не знају којим путем да дођу до права која сте сами признали поменутим госпођама. Можда Вам је сада јаснији поменути твит и на шта сам хтео да укажем", пише Трифуновић.

Трифуновић наводи да није сигуран да одговор може добити од некога ко је 20 година политичку репутацију "градио на агресивној мржњи према свима који су другачији".

"Али дајем Вам шансу да ме јавно разуверите", закључио је Трифуновић.

Прочитајте ОВДЕ до када ће Вучић да трпи шетње, пита се Дојче Веле.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сергеј Трифуновић: Немамо више права на грешку

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА