Најновије

АНАЛИЗА РТ: Ово је црни сценарио сукоба Индије и Пакистана!

Индијски напад на територију Пакистана био је калкулисана провокација, наводи се у анализи РТ-а. Њу Делхи ту не игра на домаћем терену, јер би у евентуални сукоб биле увучене све велике светске силе, наводи се у анализи.

Наводни напад индијске армије (Фото: Јутјуб)

„Шта су они уопште очекивали да се деси? Веома су свесни тога да Пакистан има право да брани своју територију. Шта Индија мисли да ће да добије?“, пита се аналитичар с Новог Зеланда Даријус Шахтемасеби.

Прва опција је да је ескалација намењена домаћој јавности, како би показало да је Индија спремна да нешто уради по питању Кашмира. Друга варијанта је да заиста желе да доведу до ескалације, јер знају да ће Пакистан свакако да одговори.

Док Исламабад позива на уздржавање, Индија као да се спрема за тотални рат. Чак и ако би нуклеарно оружје било искључено, Шахтемасеби верује да би евентуални сукоб две земље довео до глобалних последица.

Он наводи да је Пакистан центар саудијских геополитичких амбиција у том делу Азије, као и да је Индија суперсила у успону, која би могла да добије подршку западних земаља. Када је о Кини реч, Средња Азија је главна артерија њеног мегапројекта „Нови пут свиле.“

„Није то неки мали конфликт на који остатак света може да зажмури. У њега би биле увучене Кина, Саудијска Арабија, али и Америка, која је својевремено била савезник и Индије и Пакистана, а сада је нејасно на чијој је страни администрација Доналда Трампа“, каже Шахтемасеби за РТ.

Прочитајте ОВДЕ шта се тренутно дешава и да ли је на помолу рат у Азији.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

На Јутјубу се појавио наводни снимак напада индијске војске. Погледајте да ли је аутентичан.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА