Најновије

БИКОВИЋ У НОВОМ ФИЛМУ ЗАУЗИМА АЕРОДРОМ У ПРИШТИНИ: Сјајан рад руских и српских глумаца (ВИДЕО)

На двадесету годишњицу бомбардовања Србије, у биоскопе стиже филм "Балканска међа". Реч је о акционој драми која је инспирисана стварним догађајем који се одиграо 12. јуна 1999. године, када је батаљон руских падобранаца заузео аеродром Слатина у Приштини.

Милош Биковић (Фото: Јутјуб)

Акција од велике геополитичке важности, која је трајала 24 часа, мотивисала је руске сценаристе да кроз сплет личних драма главних јунака пренесу причу о историјској прекретници коју је међународна јавност оценила као могући почетак новог великог рата.

Иако базично наслоњен на болну ратну тематику, овај филмски спектакл шаље снажну мирољубиву поруку и поруку о пријатељству два народа.

Захваљујући продуцентској кући Архангел студиос, на чијем се челу налазе Милош Биковић и Миодраг Радоњић, руски ауторски тим предвођен редитељем Андрејем Волгином снимао је већину сцена на аутентичним локацијама у Србији, а главне улога тумаче неки од најпознатијих домаћих глумаца.

Осим Биковића и Радоњића, у "Балканској међи" гледаћемо и Милену Радуловић, Александра Радојичића, Александра Срећковића Кубуру, Срђана Жику Тодоровића, али и Емира Кустурицу као специјалног госта. Са руске стране, главне улоге тумаче Гоша Куценко и Антон Пампушни.

Свечана београдска премијера филма "Балканске међе" заказана је за 19. март у Центру Сава, док ће се у биоскопима широм Србије приказивати после 21. марта.

Како су Шиптари признали дипломатски пораз, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски десант на Слатину 1999. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА