Најновије

И ХРВАТСКИ МЕДИЈИ РУШЕ МИЛА: Ево шта пишу

Мило Ђукановић је дошао на власт у Црној Гори крајем осамдесетих година прошлог века као млад и перспективан политичар, наводи се на почетку текста на хрватском порталу “ Index“.

Мило Ђукановић (Фото: Сајт председника ЦГ)

Он је, подсећа се даље, у „јогурт револуцији“ с Момиром Булатовићем преузео власт у тадашњој најмањој југословенској републици и усмерио се на уско савезништво са Слободаном Милошевићем и Србијом, којом је Милошевић тада владао.

Али, у другој половини деведесетих Ђукановић, који је био на позицији премијера, почиње да се удаљава од Милошевића и Булатовића и побеђује на низу избора за позицију председника или премијера и Црну Гору окреће према Западу.

Црна Гора је данас чланица НАТО-а и од земаља Западног Балкана вероватно најближа уласку у ЕУ. Али чини се да се и три деценије Ђукановићеве владавине и владавине његове странке Демократске партије социјалиста ближе крају.

Наиме, Ђукановић, који је за председника изабран опет 2018, већ годинама је оптуживан за шверц, корупцију и разне друге незаконите радње, а недавно је у јавност испливао и снимак који би вишедеценијског владара Црне Горе могао докрајчити.

Црну Гору тренутно потреса афера Атлас, у коју су упетљани Ђукановић и вероватно најбогатији црногорски тајкун Душко Кнежевић, некадашњи Ђукановићев савезник, а данас жестоки противник.

Кнежевић је из Лондона објавио низ докумената против Ђукановића којем је, како тврди, покривао дугове на картицама, плаћао одмор у Дубаију и јамчио за његове кредите.

Одметнути Кнежевић је објавио и снимак на ком бивши градоначелник Подгорице, а сада службеник Председништва Црне Горе Славољуб Стијеповић, од Кнежевића узима коверту са 97.000 евра уочи локалних и парламентарних избора 2016.

Све то се догађа у ширем контексту великих протеста против Ђукановићеве власти, па се чини да је Црногорцима коначно прекипело када је реч о „муљажама“ њиховог вишедеценијског лидера, пише “Index“.

А како Мило слави НАТО бомбардовање, погледајте ОВДЕ.

Извор: Index/ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Мило бритва

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА