Најновије

ШОЈГУ НАРЕДИО: Руска Балтичка флота добија хитно појачање! Стижу тенковски пук и ракетни батаљон!

Руској Балтичкој флоти 2019. године биће додат тенковски пук и обални одбрамбени ракетни батаљон, изјавио је у среду министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Сергеј Шојгу (Фото: РИА Новости)

- У складу са одобреним акционим планом за 2019. годину, основни напори у Западној војној области биће усмерени на спровођење 142 организационе мере - рекао је он на седници одбора министарства.

Руски шеф одбране истакао је формирање мобилног резервног ракетног пука као главне организационе мере у Западној војној области 2019. године.

- Ефикасност обезбеђивања покрића за војне и државне објекте у балтичком оперативном подручју ће се повећати за 40 одсто - рекао је министар одбране, помињући напоре да се успостави тенковски пук и обалски одбрамбени ракетни батаљон у Балтичкој флоти, два пука у 20. армији и техничка ракетна база у Западној војној области, као и други важни организациони догађаји за 2019. годину.

Главни задаци Западне војне области такође предвиђају завршетак изградње касарни за новоформиране 3. и 144. моторизовану дивизију 20. армије и одржавање борбене готовости и способности 23 тактичке групе на нивоу батаљона, нагласио је Шојгу.

- Као део државног програма наоружања, 1.272 комада наоружања, војне и специјалне опреме стићи ће за трупе Дистрикта - рекао је Шојгу.

Удео модерног наоружања у трупама Западне војне области повећан је на 54 одсто, рекао је шеф одбране.

Јутрос је прекинут састанак америчког и севернокорејског лидера у Ханоју. Сазнајте ОВДЕ детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велике реформе у руској војсци уродиле су плодом после 20 година мукотрпног рада

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА