Најновије

ЗАХАРОВА УПОЗОРАВА: Терористи надограђују офанзивни потенцијал

Терористи групе Хајат Тахрир аш Шам представљају претњу стабилности Сирије надограђивањем офанзивног потенцијала, саопштила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото; РИА Новости)

Она је рекла да претња безбедности и стабилности у Сирији долази од терориста савеза Хајат Тахрир аш Шам, који је повезан са групом Џабхат ал Нусра и који контролише скоро целу безбедносну зону у сиријском Идлибу.

- Команданти на терену раде на преобликовању савезничких група, са циљем да се повећају офанзивни капацитети у правцу Алепа, Хаме и планинског подручја Латакије. Милитанти планирају да прошире зону утицаја и да успоставе потпуну контролу над Идлибом - упозорила је Захарова.

Захарова је истакла да је приметан пораст случајева кршења примирја, те да је оно нарушено 40 пута у последња четири дана и да је у тим случајевима било жртава и рањених лица, јавио је ТАСС.

Генерални секретар УН Антонио Гутерес скренуо је пажњу на жалосну ситуацију у безбедносној зони у Идлибу у свом недавном извештају о хуманирарној ситуацији у Сирији.

Портпарол Министарства додала је да су у извештају, поред повећања активности исламиста, изнесени и детаљи о злочинима терориста над цивилима, укључујући потискивање етничких и верских мањина, противзаконито затварање цивила, као и о случајевима где су поједине особе нестале.

Како су џихадисти намагарчили Курде, погледајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Напад џихадиста у Деир Ез Зору

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА