Најновије

ЛУДИЛО МОЗГА! САД ОКОВАНУ ЛЕДОМ УПОЗОРАВАЈУ: Руси вас могу побити нападом на енергетску инфраструктуру! (ВИДЕО)

Талас хладног арктичког ваздуха који је парализовао средње америчке савезне државе је до сада проузроковао смрт више од 20 људи.

Рејчел Медов (Фото: Јутјуб)

Вести о отопљењу за викенд није била велика утеха за оне који се боре против ледених услова, бруталних ветрова и температуре које падају и до -37 степени Целзијуса у средњем делу САД и -16 степени на Источној обали, рекла је америчка метеоролошка агенција. У Минесоти је било чак -50 степени. Амерички домови и пословни свет су у среду искористили рекордне количине природног гаса за грејање, а отказано је и одгођено неколико хиљада летова.

У овим условима, уместо да се усмере на пружање важних информација становништву, велики амерички медији поларне хладноће користе за ширење русофобије у земљи. Било је упозорења разних медија и о “могућем кинеском нападу” на електро-енергетску инфраструктуру у Сједињеним Државама, али је MSNBC у ударном термину директно сугерисао на “могуће злокобне руске намере”.

Тако је америчка телевизијска водитељка тог канала Рејчел Медов позвала гледаоце да замисле шта ће се догодити ако Москва одлучи да споведе кибернетичке нападе и током хладне сезоне проузрокује енергетски колапс у Сједињеним Државама.

Твит с делом емисије коју води Медов је објављен на страници Викиликса, а касније је вест коментарисао и канал РТ Америка.

Тема програма ког је водила Медов је била незапамћена хладноћа у великим деловима САД. Говорећи о показатељима температуре, она је сугерисала “како би, због криице Русије, могле престати радити топлане у земљи”.

“Русија ће вас и ваше породице смрзнути на смрт”

“Шта бисте учинили да због спољашње интервенције изгубите грејање на неограничено време, када је температура у вашем дворишту иста као на Арктику?”, питала је новинарка публику.

Међутим, није објаснила шта ју је подстакло на таква размишљања и зашто су, по њеном мишљењу, временски уалови у Сједињеним Државама на неки начин повезани с деловањем Москве.

Викиликс је приметио да такве изјаве даје “телевизијска водитељка с највећом публиком у Сједињеним Државама”.

Њена питања су се на Твитеру чинила чудним и неприкладним.

“Могла би је назвати лудом, ако не због чињенице да овај надреализам има разлог и сврху телевизијског рејтинга”, написао је Жоао Мигуел Алиано.

“Живим у врло чудној земљи”, одговорила је њњна колегиница, телевизијска водитељка Самира Кан.

“За некога ко зарађује милионе долара, има изненађујуће лоше ментално здравље”, рекао је Бено Витер.

“Америка је недавно постала земља будала”, каже Кулдип Адхикари.

“Пре неколико минута појела сам сир. Хтедох га мало посолити. Узела сам мало и зачинила. Кад сам га појела, приметила сам да је то заправо шећер. Сигурна сам да су ми Руси променили со за шећер. Проклети Руси”, шали се Озгур Зерен.

Медов је позната по свом антируском ставу. Тако је 2016. године изјавила да руски председник стоји иза хакера који нападају Сједињене Државе.

Амерички медији су у више наврата објављивали двосмислене изјаве којима демонизирају Русију. На пример, у јесен 2018. је телевизијски канал СиЕнЕн оптужио је Москву да се меша у послове Вашингтона уз помоћ игре Покемон Го и Јутјуб видео хостинга. Према новинарима, руска страна је користила интернетске ресурсе и за објављивање доказа о бројним случајевима полицијског насиља над Афроамериканцима у Сједињеним Државама. Према службеној представници руског министарства вањских послова, Марији Захаровој, амерички медији на тај начин одговорност за властите расне проблеме покушавају пребацити на Москву.

Крајем јануара је портал Интерцепт чак направио и попис “најсрамнијих” фалсификата америчких медија о “руском уплитању” на изборе у Сједињеним Државама. Према аутору чланка, сличне вести америчких публикација сведоче о “новинарском немару” и често се бришу након што се утврди да су нетачне. Ипак брисање саме вести, након што је данима била доступна на интернету, углавном прође незапажено.

Прочитајте ОВДЕ шта каже Лазански о атомском удару на Трампа.

Извор:  logicno. com/ Саша. Ф/ WikiLeaks/ РИА Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА