Најновије

Дужи долет и модерно наоружање: Модернизовани Ту-160 ће ући у службу 2021. године (ВИДЕО)

Руска војска ће добити нову, побољшану верзију легендарног стратешког бомбардера Ту-160М. Авион ће добити напредну технологију, оружје, радаре и друга унапређења које ће га учинити бољим у сваком погледу.

Ту 160 (Фото: mil.ru)

Очекује се да ће руска војска 2021. године добити високо модернизовану варијанту култног стартешког бомбардера Ту-160М, рекао је министар одбране Сергеј Шојгу. Он и други највиши војни званичници посетили су погон за производњу овог авиона у граду Казању.

"Нова варијанта Ту-160М ће бити опремљена врхунским одбрамбеним комплексом, модерним поузданим комуникацијским системом са побољшаном отпорношћу на сметње и јединственим наоружањем које ће значајно повећати његове борбене способности уз коришћење конвенционалне и нуклеарне муниције."

Док су постојећи авиони спремни да добију озбиљну модернизацију (у основи исти остаје само труп), Министарство одбране такође је саопштило планове за производњу додатних бомбардера.

Ту-160 стратешки бомбардер уведен је службу крајем осамдесетих година, непосредно пре распада Совјетског Савеза. Авион је настао као носач крстарећих ракета дугог домета, опремљен нуклеарним бојевим главама, али је способан да носи и друга конвенционална и мање деструктивна оружја.

Ту-160 је први пут био у борбеној употреби током руске антитерористичке кампање у Сирији, где су коришћени за уништавање складишта муниције, штабова и других важних циљева.

Мадуро одбацио ултиматум, време је истекло. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА