Најновије

ПАРОДИЈА ОД ВЛАСТИ ПРАВИ ПАРОДИЈУ НА ПОБУНУ: Какву поруку заправо шаље најновији спот СНС којим се исмевају опозиција и протести? (ВИДЕО)

Ево неких коментара и критика на спот Српске напредне странке у којем су исмејани опозиција и протести.

Најновији пропагандни спот СНС-а (Фото: Јутјуб)

Кокан Младеновић, редитељ

Када пародија од власти прави пародију на побуну, онда се сходно математичким правилима пародија и пародија потиру и остаје само побуна против власти.

Бојан Клачар, директор ЦЕСИД-а

Спот је настао као реакција на протесте, што на одређен начин сведочи и да су сами протести озбиљни и изазовни за власт. Намењен је за најприврженији део бирача Српске напредне странке и ту ће испунити циљ. Из угла неопредељених овај спот може изазвати и контрареакцију јер је тајминг лош и порука изразито негативна.

Бранислав Трифуновић, глумац и неформални вођа протеста “1 од 5 милиона”

Напредњаци се увек у својим спотовима обраћају својим бирачима, а овај пут им поручују да не иду од њих. Нисам сигуран да ће баш сви остати, а са друге стране овакве недуховите и испразне гадости могу само довући још више људи на наше протесте и на томе им хвала.

Игор Авжнер, стручњак за комуникације

Садржински, овај видео клип је празан и немотивишући. За циљну групу пацова која је почела да напушта брод, можда и функционише још неко време. За тврде бираче, апсолутно није потребан, као ни за оне који сигурно нису њихови бирачи. Оне који се евентуално двоуме ће сигурно отерати од себе. Напредњаци су изгубили моментум и показују да више нису ти који диктирају теме, већ су принуђени да одговарају. У комуникационом смислу, слабије и неинвентивније него пре. У продукционом смислу, одлично урађено. Види се да је потрошено много новца. Да ли су могли да га потроше паметније, рецимо на лечење болесне деце или народне кухиње? Сигурно. Да ли би их и то одржало на власти? Сигурно не. Кад се пређе нека граница, нема назад, а на ивици су. Само напред.

Бобан Стојановић, политички аналитичар

Сматрам да су спотом само додатно подстакли људе који протестују да наставе. Што се самог спота тиче, он је крајње бесмислен и по својој садржини.

Поводом протеста огласио се и Владимир Ђурић Ђура, који је демантовао да је он сценариса спота.

Осумњичени са случај “импровизована вешала” су приведени на саслушање. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Последњи, девети по реду протест опозиције у Београду

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА