Најновије

ШОЈГУ ОДГОВОРИО АМЕРИМА: Копнени „калибри“ и суперсоничне ракете

Копнена варијанта комплекса „калибар“ морског базирања са крстарећом ракетом дугог домета треба да буде направљена у периоду 2019/2020. године, саопштио је руски министар одбране Сергеј Шојгу, а у истом периоду ће бити направљен и копнени комплекс са суперсоничном ракетом дугог домета.

Шојгу (Фото: kremli.ru)

„Генералштаб је представио врховном команданту списак догађаја које је он одобрио. Током 2019/2020. године би требало да направимо копнену варијанту комплекса ’калибар‘ морског базирања са крстарећим ракетама дугог домета, који се добро показао у Сирији. У истом року нам предстоји изградња ракетног комплекса са суперсоничном ракетом великог домета“, изјавио је Шојгу на седници Министарства одбране, преносе РИА Новости.

Према његовим речима Шојгуа, ове мере се реализују пошто су САД 2. фебруара изашле из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета.   

„У исто време они активно раде на изградњи ракета копненог базирања домета већег од 500 километара, који излази из оквира договорених ограничења. У вези с тим, председник Русије је дао задатак министарству одбране да одговоре истом мером“, рекао је Шојгу.    

Према речима министра, „коришћење ракета морског и ваздушног базирања на земљи омогућиће да се значајно смањи рок производње новог ракетног оружја и трошкови“.

„Осим тога, важно је повећати домет копнених ракетних комплекса на којима се тренутно ради“, додао је Шојгу.

Шоигу је такође саопштио заменику министра одбране Алексеју Криворучку да “у кратком временском року започне релевантни развојни рад у оквиру средстава која су издвојена за државну одбрану за 2019. годину и планираног периода 2020-2021".

Још једна велика сила долази у Венецуелу и стаје на страну Мадура и Русије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шојгу са српским пилотима руских мигова 29

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА