Најновије

ДЕЈАН МИРОВИЋ: Харадинај је већи демократа од Мила Ђукановића (ВИДЕО)

Дејан Мировић, професор Универзитета у Косовској Митровици коме је црногорски режим забранио улазак у Црну Гору, у Jутарњем програму ТВ Хепи још једном се осврнуо на поменуту забрану којом се крше његова елементарна људска права, и сагледао актуелну друштвено-политичку ситуацију.

Дејан Мировић (Фото: Јутјуб)

Мировић је истакао је да забрана уласка представља насиље над законом и здравим разумом, будући да он никада није позивао на насиље, нити негирао да је Црна Гора независна држава, призната Берлинским конгресом.

Оценио је да га црногорски властодршци кажњавају само због тога што је искрено рекао шта мисли о кобном деловању црногорског режима, и истакао спремност да се жали, и у својој борби за правду иде до краја, ако буде потребно – и до Стразбура.

„Ићи ћемо на Управни, Врховни и Уставни суд… све ћемо урадити како бих коначно успео да посетим родну кућу и најближе. То ће потрајати, али ја сам спреман на то“.

Мировић је истакао да је данашња Црна Гора заиста – бесудна земља:

„Код њих је све могуће. Они су Мандићу и Кнежевићу, иако су посланици, забранили да напусте Подгорицу. Као друг Тито и Латинка Перовић кад су хапсили Михаила Ђурића… То је та Титова филозофија – Не држимо се закона као пијани плота“.

Ипак, нагласио је да у Црној Гори и данас има људи попут хероја Дарка Вујошевића.

Осврнуо се и на крсташки рат који је министар културе Богдановић повео против медија који „ударају на духовност Црне Горе“, и истакао да би Богдановићу било паметније да се позабави тастом – Светом Маровићем, који је као вођа криминалног удружења много већи проблем за Црну Гору од њега, и ријалити програма.

Казао је и да је сигуран да му нико неће забранити да иде на Космет: „Чини ми се да су Рамуш Харадинај и његово друштво веће демократе од Мила Ђукановића“.

Коментаришући аферу „Коверат“, и проблеме које је банкар Душко Кнежевић створио владајућој камарили, Мировић је закључио:

„Ја сам био врло благ у односу на оно што износи Душко Кнежевић, и што је најважније – чини ми се да неће стати“.

Мировић је од почетка емисије пре горе наведене теме, причао о реалној ситуацији на Космету. Погледајте:

Како је Италија подржала Лаврова, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мировић: Вучић је другосрбијанац као Чеда Јовановић

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА