Најновије

ИЗРАЕЛ У ШОКУ: Иран представио нови пројектил – Нетанијахуу позлило и отказао лет у Аустрију! (ВИДЕО)

У суботу је ирански министар обране и начелник Оружаних снага Исламске републике, бригадни генерал Амир Хатами, на свечаној церемонији представио нове крстареће пројектиле средњег домета.

Ховејзех, ракета (Фото: Јутјуб)

Парс Тудеј пише како је поводом 40. годишњице победе Исламске револуције у Ирану одржана презентација новог крстарећег пројектила с повећаним дометом имена “Ховејзех”.

Агенција ИРНА јавља да је министар обране Ирана, генерал Амир Хатами, који је говорио на представљању пројектила, свима честитао на годишњицу стварања пројектила “Фајр”, те додао: “Крстарећи пројектил “Ховејзех”, ког су развили ирански стручњаци користећи најновију технологију у свету, има домет већи од 1350 км и намењен је уништењу циљева стационарних на копну.”

Према његовим речима, “Ховејзех” се одликује својом ниском путањом лета, великом прецизношћу навигације и уништавања, а такође има велику разорну моћ.

Генерал Хатами је такођер напоменуо како је овај пројектил симбол вере иранског народа у властиту снагу и знак да ирански народ, пун одлучности, не може бити заустављен.

Истодобно је ирански министар обране нагласио како су, унаточ најтежим санкцијама, постигнута вриједна постигнућа у подручју обране, а све захваљујући начелу “Ми то можемо!”

Не тако далеко, у Израелу, субота тог дана није била радосна. Израелци су у шоку од таквог суботњег “поклона” од стране Техерана. Уобичајена вербална паљба израелских агитатора и пропагандиста по Исламској Републици је тог дана била невероватно тиха.

Израелска војска је такођер ћутала, чекајући ваљда да се прво огласи врховни командант, али је Нетанијаху поручио да је болестан и отказао је службену посету Аустрији, као и учествовање на војним вежбама израелске војске, које је требао да посети сутра.

Ирански крстарећи пројектил заиста заслужује мук Израела. Прво, Иранци су пројектил назвали по граду на југозападној граници Ирана, а од њега има само 1000 километара до Тел Авива или Хаифе. Друго, домет пројектила је већи од 1350 км, а дизајниран је да уништи циљеве на површини земље.

Треће, према генералу Амиру Хатамију, “Ховејзех” се истиче ниском путањом лета, великом прецизношћу навигације и уништавања, као и повећаном разорном снагом.

Дакле, Израелска увјерења у војну надмоћ над било којом регионалном земљом су постала прошлост и не може их спасити ни “Ирон Доме”, купола од “дрвеног жељеза”, која недавно није успјела одбити ни напад “претпотопних” пројектила Хамаса.

Свима је јасно да “Ајрон Дом” није у стању да одбије напад оваквог пројектила, који Израел може да гађа право са иранске територије. Израелска војска је у регији све слабија и питање је времена када ће се опростити од статуса регионалне силе.

Успут речено, иранску демонстрацију је одмах поздравио и Дамаск, чији је представник у Уједињеним народима после последњег напада рекао да ако Веће сигурности не успе обуздати израелске агресоре, Сирија ће као одговор на ударе да гађа аеродром у Тел Авиву.

Руска морнарица опремила је своје ратне бродове новим оружјем које је осмишљено да ослепи и збуни противнике и понекад их натера да повраћају, пренели су руски медији. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: logicno. com/ Л. Р

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА