Најновије

НАПАД НА РУСИЈУ?! ХИТНА ЕВАКУЦИЈА! На хиљаде људи на улицама, дојаве о бомбама пристижу широм земље! (ФОТО/ ВИДЕО)

Русију је погодио талас масовних анонимних дојава о постављеним бомбама и хиљаде људи изведено је из зграда, а друштвене мреже преплавиле су фотографије и снимци евакуације.

Илустрација (Фото: РИА)

Дојаве о постављеним експлозивима у руској престоници, Московском региону и у другим местима у земљи почеле су да стижу преко телефона и електронске поште у уторак у јутарњим сатима, јављају локални медији.

За сада није било званичне потврде органа реда. Али, извор из хитне службе рекао је локалним медијима да је 40.000 људи евакуисано широм земље, због дојаве о бомбама у 150 објеката у земљи. Ниједна експлозивна направа није откривена.

Скоро сто спорних зграда било је у Москви, укључујући универзитете и школе, торањ од 302 метра, тржне центре, хотеле, стадијуме, цркве и административне објекте. Чак је и градска влада евакуисана.

Полиција је саопштила да су дојаве примљене са телефона и ИП адреса изван Русије. Неке су долазиле из Украјине.

Средином јануара је полиција ухапсила човека који је тврдио да су постављени експлозиви на три аеродрома у Москви и у парламенту. Касније је установљено да је он душевни болесник из Татарстана.

Земља се суочила са масовним дојавама о бомбама и прошле јесени, када је скоро два милиона људи евакуисано у 75 региона. Све су се испоставиле лажним, иако је полиција сматрала да су повезане са ИД.

Ново Путиново оружје погледајте ОВДЕ.

Извор: РТ, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА