За припрему патишпања за овај колач потребно је:
- 5 жуманаца;
- шољица шећера;
- шољица млека;
- шољица уља;
- 2 шољице брашна;
- 1 кесица прашка за пециво;
- 1 кашика какао праха.
За бели пенасти део колача потребно је:
- 5 беланца;
- 4 кашике шећера.
За чоколадни прелив потребно је:
- 100 грама чоколаде;
- 4 кашике уља.
Умутите миксером жуманца и шећер, додајте млеко, уље, како прах и брашно које сте помешали са пецивом. Сједињену смесу сипајте у подмазан плех кој исте обложили папиром за печење или уљем и брашном подмазан плех. Кору пеците 10 минута на 180 степени.
Док се патишпањ пече припремите ваздушасти део колача. Умутите беланца са кристал шећером док се сав шећер не истопи, па извадите врели патишпањ из рерне и нанесите беланац. Вратите у рерну на два минута толико да беланац само мало пожути.
Чоколаду отопите и помешајте са уљем, па прелијте преко беланаца свуда равномерно и оставите да се колач охлади. Сеците га на коцке и сервирајте.
Рецепт за крем коцке погледајте ОВДЕ.
Извор: Телеграф