Најновије

ПОПУТ СРПСКЕ “НОРЕ”: Руси своју самохотку 2С35 „Коалиција“ поставили на камионску платформу са точковима

Руси ће своју најновију самохотку урадити и на платформи-точкашу. Ова верзија хаубице ће носитииме 2С35-1 „Коалиција-СВ-КШ“, где ће за платформу користи шасију на КАМАЗУ-6560.

Илустрација (Фото: РИА)

Ово се могло прочитати у материјалу који су написали аутори Евгениј Прокофјев и Владимир Шелехов са оригиналним називом „Основные направления развития организационно-штатной структуры соединений, частей и подразделений РВиА ВС РФ“ који је објављен у зборнику текстова „Ракетно-техническое и артиллерийское обеспечение Вооруженных Сил Российской Федерации“.

Наиме, и њиховом тексту је објављена најновија фотографија нових самоходних оруђа. На једној фотографији се налази стандардни модел самоходне хаубице 2С35 „Коалиција-СВ“, која је интегрисана на платформи-гусеничару. Овај модел је опште познат и он је учествовао на војној паради на Црвеном тргу. Оно што је најзанимљивије је друга фотографија на којој се види иста та хаубица која се налази на платформи на точковима, слично као и српска Б-52 „Нора. Ова верзија хаубице носи име 2С35-1 „Коалиција-СВ-КШ“, где за платформу користи шасију на КАМАЗУ-6560.

Када се ова техника појави у редовима руске армије, њене артиљеријске јединице ће повећати своје способности за неколико пута. На пример, значајно ће се повећати број циљева на које ће једновремено бити отворена ватра. Такође ће се повећати и ефикасност приликом различитих тактичких облика артиљеријског гађања, као што је постепена концентрација артиљеријске ватре, пуна концентрација ватре, запречна ватра, ватрени вал и сл.

Веома је важно напоменути да ће се појавити и типови високопрецизне артиљеријске муниције нове генерације, код којих ће се приментити принцип „испали и заборави“.

У овој публикацији су приказани и планови развоја специјализованих система који ће бити реализовани на бази роботизоване борбене платформе-гусеничара „Уран“. У основи ради се о новим моделима бојевих модула које ће бити опремљени савременом опремом, у циљу што ефикаснијег прикупљања података и њихове обраде који су добијени путем извиђања. Што се тиче наоружања, ови системи ће бити опремљени навођеним ракетама „Атака“ које карактерише екстремна пробојност тенковског оклопа.

Подсетник

Самоходна хаубица 2С35 „Коалаиција“ ће у погледу техничко-тактичких карактеристика, у великој мери превазићи свог претходника – хаубицу „Мста“. „Коалиција-СВ“ може да уништи циљеве на раздаљини 70+ км. Ово је ставља у сам светски врх када су у питању самоходне хаубице које се тренутно налазе у оперативној употреби. Поред изузетног домета, посебно је импресиван и њен темпо ватре који ће том приликом да остварује. Наиме, ова хаубица ће моћи на ову даљину да испали и до 16 граната у минути.

Милошевић је дао понуду у Рамбујеу, а Амери је одбили. После ове реченице почело је бомбардовање Југославије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најмоћнији савремени тенкови на свету

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА