Најновије

ДОКАЗАНО! Степинац је врло добро знао за најмонструозније усташке злочине!

Кардинал Алојзије Степинац знао је за ужасне злочине које су током Другог светског рата у НДХ усташе чиниле над Србима, Јеврејима и Ромима, доказују широј јавности непозната документа пронађена у Архиву Војводине.

Алојзије Степинац на миси (Фото: Јутјуб)

Степинца је о геноциду који се спровођен над недужним људима у Јасеновцу и Новој Градишки детаљно писмом известио један од сведока језивих злочина који се потписао као “католик хришћанин, па тек онда Хрват”. То показују оригинална документа немачке обавештајне службе, која је ово писмо уредно завела у своју архиву 8. фебруара 1942. године.

- Читава окрутност не лежи само у убиствима. Старије особе, жене и деца су прво третирани страшно, а затим убијени. Невини Срби су били приковани за пањеве, а пламен ватре прекривао је њихова гола прса. Живи су паљени у својим домовима и црквама. Преливани су кипућом водом, гулили су им кожу, а затим ране посипали песком и сољу -  наведено је у том писму.

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта каже да ово откриће само потврђује оно што се одавно зна.

- Писмо које је пронађено у Архиву Војводине представља само један у низу доказа који говори о карактеру НДХ и указује на чињеницу да је врх Католичке цркве на челу са Степинцем све то јако добро знао и да је био упућен у све злочине које су усташе чиниле у Јасеновцу, Новој Градишки и другим логорима - истиче Линта, додајући да то Степинцу није сметало да до последњег дана брани НДХ и сматра је правом државом хрватског народа, а не злочиначком творевином.

Србин изазвао скандал у Хрватској. Погледајте ОВДЕ шта је урадио.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Прича о Алојзију Степинцу, контроверзном хрватском кардиналу и надбискупу током периода Независне Државе Хрватске 1941-1945. године.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА