Најновије

НАСТАВЉЕНИ ПРОТЕСТИ ШИРОМ СРБИЈЕ: Опозиција из Новог Сада поручила - Ово је опроштајна турнеја Вође и СНС-а! (ВИДЕО)

Данас се настављају протести "Један од пет милиона". Протести се вечерас настављају у Новом Саду, Нишу, Бору, Чачку, Шапцу, Врању… Према доступним подацима у 50 градова Србије су у протеклих два месеца одржане протестне шетње, а од тога у око 30 се одржавају редовно једном недељно.

Протест у Новом Саду (Фото: Јутјуб)

Нови Сад: Четврти протест посвећен медијима

“Окупљате се овде већ недељама, као и Београђани, као и грађани преко 50 градова широм земље у својим местима, и док је председник Српске напредне странке кренуо у своју опроштајну турнеју, сви ми који желимо слободно и праведно друштво, кренули смо у победоносну! Данас смо сведоци како неке наше назови колеге лажу своје грађане за рачун Вође и вређају и блате све оне који се усуде да том Вођи јавно упуте речи критике. Данас смо сведоци како из јавних буџета на милионе евра одлазе преко намештених конкурса за суфинансирање медијских садржаја у џепове сумњивих типова који су се дочепали власништва у медијима, а сведоци смо и како се милиони евра пребацују само подобним медијима за рекламирање државних фирми.”

Овим речима новинар Жељко Бодрожић отпочео је своје обраћање учесницима четвртог протеста “1 од 5 милиона – Стоп крвавим кошуљама” који је почео у 18 часова на платоу испред Српског народног позоришта. Учесници скупа својим данашњим окупљањем у центру Новог Сада устају у одбрану слободе медија. У складу са главном темом протеста, на Позоришном тргу након Жељка Бодрожића говоре новинарке Бранислава Опрановић и Гордана Суша.

Грађани ће после скупа кренути у шетњу градским улицама. Колона ће са Позоришног трга кренути Успенском и улицама Јована Суботића и Војводе Бојовића, после чега ће скренути у Булевар краља Петра Првог па у Булевар ослобођења. Код Футошке пијаце протесна колона ће скренути у Јеврејску улицу, а затим завршити шетњу на истом месту са којег је и кренула.

“С друге стране имате новинаре који желе да раде свој посао како налаже Кодекс, а који су изузети из сваке врсте помоћи, који немају ни огласе ни рекламе, и што је најгоре, немају ни праву заштиту од државних органа када се нађу на мети насилника и убица. Поштовани пријатељи, да би грађани били слободни у некој држави и друштву, један од најважнијих предуслова је да постоје слободни медији и слободни новинари у њима. Зато је стварање услова за постојање слободних медија и несметан рад слободних новинарских професионалаца један од најважнијих циљева овог протеста који мора бити испуњен када лажни цар абдицира и побегне својим летећим аутомобилом негде на Исток - поручио је Опрановић окупљеним грађанима.

Амерички амбасадори настављају да присиљавају Србију. Погледајте ОВДЕ о чему се ради.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Претходни грађански протести “1 од 5 милиона” у Новом Саду

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА