Најновије

ЕВО ДОКАЗА ДА ЈЕ ИНДИЈА ОБОРИЛА ПАКИСТАНСКИ Ф-16: Ипак, да ли су се Индијци мало зезнули?! (ФОТО/ВИДЕО)

Индијско министарство одбране представило је фотографију ракете "ваздух-ваздух" као доказ да су у среду оборили пакистански ловачки авион Ф-16. Према пакистанском војном извору, "АИМ-120Ц" ракета "ваздух-ваздух" коју је представило индијско Министарство одбране није заправо припадало пакистанским војним снагама.

Авион Ф-16 (Фото: Pixabay)

Извор каже да пројектил на фотографији има серијски број који припада тајванској ракети, упркос чињеници да Пакистан нема никакве дипломатске или војне односе са Тајваном*, због добрих односа које има према НР Кини.

- Како могу да пошаљу слику пројектила као “доказ” да су оборили Ф-16? - рекао је пакистански војни извор.

Остаци ракете тајванске производње која је припадала пакистанском авиону Ф-16, које су наводно пронашле индијске снаге у индијском делу Кашмира (Фото: Indian Ministry of Defense/AMN)

Извор је говорио о остацима на горњој слици, што је индијско министарство одбране сматрало кључним доказом да је пакистански Ф-16 оборен од индијског Миг-21.

Пакистански ваздухопловци тврде да су у среду оборили два индијска авиона Миг-21, убивши једног пилота и ухвативши другог у спорном региону Кашмир.

Они су порицали тврдње индијске војске да је оборила Ф-16, додајући да је њихова авијација користила авионе ЈФ-17 током напада; испалили су кинеске СД10 “ваздух-ваздух” ракете на авионе Миг-21.

Бин Ладен је у Ирану?! Да ли Американци траже нови разлог за напад на Техеран? Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Индијска анимација. Ево како је оборен пакистански Ф-16

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА