Најновије

РЕСПИРАТОРИ САДА ВРЕДНИЈИ ОД ЗЛАТА: Ова земља почиње да их производи!

Украјински конгломерат државне одбране Укроборонпром жели да подстакне домаћу производњу респиратора услед тренутне епидемиолошке кризе у земљи, преноси Ројтерс.

Респиратор (Фото: Јутјуб)

У те сврхе поделиће технологију производње респиратора из фабрике Буревишњик која се налази у њеном влашништву и у којој је проглашен банкрот.

Услед повећане потребе за респираторима неки од најбогатијих људи у Украјини ангажовали су се око њихове набавке у иностранству. Међутим, представници Укроборонпрома покренули су иницијативу за подстицање домаче производње респиратора на основу технологије која је давно развијена у фабрици Буревишњик.

Фабрика Буревишњик се бавила производњом хардвера, укључујући и радарске системе за подморнице, као и респираторе за лечење совјетских војника у Авганистану. Услед опадања потражње за њеним производима и изостанка државног финансирања фабрика је прогласила банкрот 2011. године.

Буревишњик годинама не ради и није у могућности да покрене производњу респиратора тако да ће Укроборонпром поделити технологију производње заинтересованим приватним компанијама. Украјински конгломерат понудиће и помоћ приликом издавања сертификата за нове респираторе, а уступио би и на коришћење производни погон фабрике.

У Украјини у којој живи око 40 милиона становника тренутно има 1.117 респиратора.

Број регистрованих случајева заразе корона вирусом у Украјини износи 480, од чега је шест особа оздравило, док је једанаест умрло.

Прочитајте ОВДЕ   ко се то затворио у бункере.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА