Најновије

ТАЧИ ПРИЗНАО: ''Протерао сам Радоичића''

Председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, изјавио је данас да је он "протерао с Косова" Милана Радоичића.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

"О подели Косова преувеличавањем оваквих тема, данас говоре они који су помогли Милошевићу, или су пријатељи Радојичића, којег сам протерао с Косова", истакао је Тачи у говору на самиту албанске дијаспоре у Тирани.

Иначе, ранији службени пријем у кабинету Рамуша Харадинаја за Милана Радоичића као представника Српске листе, Хашим Тачи сада користи у политичкој борби против премијера Косова, као једног од најгласнијих против идеје о корекцији граница, размене територија и подела Косова, пише приштинска Газета експрес.

Тачи је за Харадинаја навео да је пријатељ Милана Радоичића, функционера Српске листе, преноси лист.

У говору одржаном у Тирани на самиту албанске дијаспоре, Тачи је рекао да "о подели говори пријатељ Милана Радоичића из Српске листе", пише лист.

Српска листа оценила је вечерас да је последња изјава Хашима Тачија да је он протерао потпредседника те странке Милана Радоичића "јавно и отворено признање да је процес против Радоичића политички прогон".

"То је и признање да је линч и покушај убиства нашег потпредседника приликом упада у његов породични дом у Косовској Митровици новембра прошле године организован зарад политичких интереса Хашима Тачија а не на основу било каквих доказа о наводној умешаности господина Радоичића у монструозно убиство Оливера Ивановића", истиче се у саопштењу Српске листе.

Та странка оцењује и да је та изјава потврдила истину "о невиности и лажним оптужбама против господина Радоичића, чије име су покушали да укаљају Хашим Тачи и поједини Срби с његовог канабета, попут Раде Трајковић, или представника квази опозиције у Београду".

"Српска листа никада неће дозволити да било ко напада оне који бране Србе и Србију на Косову и Метохију, без обзира колико пара давали они који желе да окупирају север и протерају српски народ са својих огњишта, те зато понављамо подршку свом потпредседнику, али и ухапшенима Спасојевићу и Рошићу који се налазе без основа утамничени у подујевском казамату", закључује се у саопштењу.

Како се Захарова смејала Ани Брнабић, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тачи за Euronews на руском: Београд је већ у души признао Косово

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА