Најновије

Нећете веровати зашто САД повлачи Ф-22 са Блиског истока, и мења га старијим моделом! (ВИДЕО)

САД повлаче своје Ф-22 рапторе из региона Блиског истока након што су их распоредили пре пет година, а Национални интерес је известио о томе прошле недеље.

Раптор (Фото: Јутјуб)

Према извештају, америчко ваздухопловство ће заменити своје Ф-22 рапторе својим старијим борбеним авионима Ф-15.

“Ваздухопловство није имало избора него да повуче Рапторе који су невидљиви за радаре. Боримо се да обновимо своју производњу и ресурсе након уништења базе ваздухопловних снага Тиндала, иначе њиховог главног центра, у урагану Мајкл у октобру 2018. године, ”изјавио је Национални интерес на њиховој веб страници.

"Тренутно нема Ф-22, али су америчке ваздухопловне снаге распоредиле Ф-15Ц у југозападну Азију", саопштило је америчко ваздухопловно средиште.

“Ово је и рутинска ротација авиона како би што боље испунили оперативне захтеве, одржали супериорност у ваздуху и заштитили снаге на земљи ”, додато је.

„Годинама је Ф-22 био супериоран у ваздуху, а прво је био ангажован у 2014. години у борби против против Исламске државе“, написао је Брајан Еверстин, војни експерт.

Ф-22 је коришћен за ваздушне нападе на сиријску војску 14. априла 2018. године.

"Захваљујући јединственим могућностима пете генерације, Ф-22 је био једини авион погодан за рад у сиријским интегрисаним системима противваздушне одбране, који осим њихове неутрализације, је пружао константну ваздушну подршку САД, коалицији и партнерима на терену у Сирији “, речено је после напада у априлу 2018. године.

Русија развила преносни систем за симулирање мета сличних онима у Сирији. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА