Најновије

УХВАЋЕНИ НА ДЕЛУ, ШОКАНТАН ФОТО ИЗ ПРИШТИНСКОГ РЕСТОРАНА: Хашки судија за злочине ОВК вечера са адвокатом убица и мучитеља Срба?! (ФОТО)

Судија Специјализованих већа Владимир Микула, виђен је пре неко вече на заједничкој вечери у једном приштинском ресторану са косовским адвокатом Аријанитом Коцијем, који брани најокорелије злочинце ОВК, који су зверски мучили и убијали Србе.

Приштина (Фото: Јутјуб)

Реч је о адвокату чији су клијенти бивши команданти ОВК Рустем Мустафа и Сами Љуштаку, а који су међу првима позвани на саслушање пред тужилаштвом у Хагу. 

Како наводи "Бирн", из Специјализованих већа су потврдили да се Микула налази на листи међународних судија, али и објашњавају да судије са листе "обављају судијске функције само на захтев и када су распоређени на предмет од стране председнице Већа".

Наводи се и да Микула није за сада распоређен ни на један предмет, као и да нема приступ поверљивим информацијама о активностима Специјализованих већа и Специјализованог тужилаштва Косова. 

"Бирн" наводи да је на ову "незгодну" ситуацију указао Фонд за хуманитарно право Косово, где наводе да "није ствар у томе да ли је у питању било дружење или вечера, већ да би судија својим понашањем изван суда требало да штити и јача поверење јавности и странака у своју непристрасност и правосуђе генерално".

- Судије би требало да избегавају било какве активности које би могле да утичу на функцију коју обављају у суду. Међутим, инцидент са вечером „не треба да доводи у питање непристрасност суда - рекао је за "Бирн" Амер Алија из ФХП Косово.

Приштинску „Платформу” као да су издиктирали власници најмање 300 атомских бомби". Прочитајте ОВДЕ шта је још рекао Лазански.

Извор: Курир/BTJ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ОВК челници одлазе у Хаг, а контроверзни тужилац Најс ће бити бранилац.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА