Најновије

Циљ НАТО агресије није испуњен, Косово је српско!

"Види се да циљ због кога је СРЈ бомбардована 1999. није испуњен - Косово је српско и захваљујући напорима Русије која није дозволила измене Резолуције 1244", изјавио је министар за иновације и технолошки развој Нанад Поповић.

Бомбардовање СРЈ 1999. године (Фото: Јутјуб)

- Данас видимо да је НАТО агресија, чији је циљ био одузимање Косова, била неуспешна јер је Косово део Србије. Косово ће остати српско док год имамо Устав и Резолуцију 1244 Савета безбедности - рекао је Поповић на конференцији "20 година од незаконите интервенције НАТО-а на Југославију" у организацији руског Савета Федерације, чији је део учесника са скупа у Москви говорио преко видео линка. 

Захваљујући Русији, Резолуција 1244 је остала на снази, а лажна држава Косово и поред свих притисака појединих западнихи земаља, није примљена у УН, Унеско и Интерпол, рекао је Поповић.  Српски народ, како је додао, никада неће дозволити да Србија постане члан НАТО-а који је бомбардовао земљу са једним циљем - да Србији отме КиМ. 

Поповић је рекао да је Београд захвалан председнику Русије Владимиру Путину који је и током посете Србији јасно указао да ће Русија поџавати Србију по питању КиМ и да компромис Срба и Албанаца мора да буде заснован на Резолуцији 12 44. 

- Србија се залаже за компромис, али сматрам да тај компромис може да буде само давање најшире аутонимије Албанцима на КиМ у оквиру граница устава Србије - рекао је министар без портфеља. 

Поповић је додао да је Србија опредељена да буде војно неутрална, те да је велика већина грађана, како је рекао - њих 99 одсто, против чланства у НАТО. 

- Ми славимо 9. мај као Дан победе, али не само против фашизма већ и свих других агресора који су нас нападали - додао је министар. 

На скупу је говорио и заменик председавајућег Комитета за спољне послове Савета Федерације (горњег дома руског парламента) Андреј Климов који је оценио да НАТО бомбардовање СРЈ постало полазна тачка свих садашњих сукоба, укључујући и онај у Венецуели. Климов је то казао путем видео линка успостављеног између Москве и Београда поводом седнице радне групе за заштиту државног суверенитета. 

У Београду су на конференцији поред министра Поповића говорили и бивши министар спољних послова Живадин Јованових, председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун, посланици Јован Палалић, и Божидар Делић, директор Института за европске студије Миша Ђурковић. У студију у Москви били су између остлаих и извршни директор Сверуске друштвене организације Друштво развоја руског историјског просветљења „Двоглави орао“ Леонид Решетњиков, председник Одбора Савета Федерације за социјалну политику, руководилац групе за сарадњу Савета Федерације са Народном Скупштином Републике Србије Валериј Рјазански, амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић.

Огласио се генерал Мојсиловић поводом ситуације на Косову. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ненад Поповић у Чачку 7. марта

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА