Најновије

НИЈЕ ШАЛА: Србија је на првом месту УЕФА ранг листе (ФОТО)

Појавила се невероватна УЕФА ранг листа, која показује која нација је у последњих пет година највише напредовала када су клупски коефицијенти у питању.

УЕФА (Фото: uefa. com)

Уколико рачунамо од сезоне 2014/2015, која ће се од наредне сезоне брисати, српски клубови остварили су највећи напредак од свих европских екипа! Наравно, на томе понајвише треба захвалити Црвеној звезди и Партизану. У односу на сезону 14/15, Србија је повећала свој коефицијент за 3.250 и по том параметру налази се на првом месту.

Од те године, прошла је само једна сезона да нисмо имали ниједног представника бар у Лиги Европе, а претходне смо чак имали и два клуба који су презимили у том такмичењу - Црвену звезду и Партизан.

Актуелна сезона донела је велики успех српском фудбалу када се Црвена звезда пласирала у Лигу шампиона, где је у групи са Пари Сен Жерменом, Ливерпулом и Наполијем освојила четири бода. С друге стране, Партизан је елиминисан од Бешикташа у плеј-оф рунди, док су остала два српска представника Раднички из Ниша и Спартак из Суботице догурали до другог, односно трећег кола квалификација, чиме је освојен додатан број бодова.

Уколико би овакви успеси наставили да се нижу, врло лако би могло да нам се деси и "хрватски сценарио", односно да имамо два тима у квалификацијама за Лигу шампиона.

Надамо се да ће то и да се догоди.

Иначе, важно је напоменути да је на овој листи тзв. Косово на петом месту, што је и логично, јер није тешко напредовати у односу на нешто што није постојало…

Неставаран победнички низ црвено-белих могао би да надмаши великане. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Делије певају: УЕФА мафија, Косово је Србија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА