Најновије

"СУПЕР ПУМЕ" СТИЖУ: Овакве моћне хеликоптере неће имати нико на Балкану осим Србије! (ВИДЕО)

Хеликоптерска јединица МУП-а Србије добиће своја три нова средња транспортна хеликоптера Х-215 "супер пума" 2021. и 2022. године, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Супер пума (Фото: Јутјуб)

Он је на конференцији под називом „Капитална улагања и јачање капацитета Министарства унутрашњих послова“ презентовао досадашња и планирана улагања у људство и технику МУП-а. Део излагања био је посвећен и обнављању флоте хеликоптера:

- Захваљујући напорима Владе, модернизоваћемо и унапредити функционалност наше Хеликоптерске јединице, којој ће током ове године бити испоручена четири хеликоптера типа Х-145 М, док ће три хеликоптера типа „супер пума Х-215“ бити испоручена 2021. и 2022. године - рекао је Стефановић.

Једини на Балкану

Како каже извор упућен у преговоре, хеликоптере као што су “супер пума” нема нико на Балкану.

- То су двомоторни хеликоптери средње категорије чија је носивост знатно већа него код тренутних хеликоптера у Србији. Такође, њиховим доласком дошло би до великог помака и на нивоу хеликоптерске електронике - каже извор.

Како објашњава, “супер пумама” би пилоти МУП-а могли да лете без обзира на временске услове. Пилоти хеликоптерске јединице МУП једини на Балкану имају дозволе за инструментално летење, могу да лете и по мраку и по магли, ослањајући се само на инструменте и претходне прорачуне.

Међутим, они су са садашњим летелицама спречени да одлазе у поједине акције уколико временски услови могу проузроковати залеђивања.

Прочитајте ОВДЕ какво моћно појачање стиже руској морнарици.

Извор: Блиц
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА