Најновије

АМЕРИКА ТЕСТИРА РАКЕТУ ЗАБРАЊЕНУ 30 ГОДИНА: Да ли су због овога изашли из INF споразума?

Сједињене Америчке Државе планирају да у августу изведу прва тестирања врсте крстареће ракете, која је пре више од 30 година забрањена Споразумом о ракетама кратког и средњег домета (INF), тврде неименовани званичници америчког министарства одбране.

Америчка ракета (Фото: US Navy)

Администрација америчког председника Доналда Трампа суспендовала је у фебруару своје чланство у споразуму, што јој је, с правне тачке, дало простора да почне да прави планове за тестирање "ненуклеарне ракете" у августу, наводи АП.

Вашингтон би требало до августа да се повуче из споразума, потписаног 1987.године, којим се забрањује тестирање и распоређивање ракета одређеног домета, које се лансирају са земље. 

Демократе у америчком Конгресу довеле су у питање колико је мудро повући ће из споразума, али су сагласне са оптужбама да га је Русија прекршила тиме што је, како тврде, распоредила крстареће ракете, које могу да погоде америчке савезнике у Европи. 

Након одлуке САД, и руски председник Владимир Путин суспендовао је учешће Москве у Споразуму о ракетама кратког и средњег домета.

Ко је зауставио Руско пролеће, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Потписивање INF споразума 1987. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА