Најновије

БРИТАНСКА НОЋНА МОРА СЕ ПРОБУДИЛА: ИРА поново сеје страх у Лондону

Паравојни покрет који себе назива Ирска републиканска армија (ИРА) преузео је данас одговорност за слање пошиљки, у којима су се налазиле бомбе, на неколико адреса у Лондону као и на адресе универзитета у Глазгову, саопштила је британска полиција.

ИРА (Фото: Јутјуб)

Противтерористичка јединица британске полиције недавно је започела истрагу након што су у Лондону пронађене три поштанске врећице, које су садржале нешто што личи на мале експлозивне направе.

Полиција је саопштила да су мање вреће пронађене у поштанским сандучићима имале око себе уређаје који су изгледали као да могу да изазову мањи пожар када се отворе, преноси АП.

Шкотска полиција је касније саопштила да је пронашла сумњиве пакете на Универзитету Глазгова и у седишту Краљевске банке Шкотске у Единбургу.

Групу која себе назива Ирска републиканска армија чине милитанти, који се противе мировном договору са Северном Ирском из 1998. године, пренео је Ројтерс.

Та групација, која заступа идеје ирског републиканизма да би цела Ирска требало да буде независна република, мања је од Привремене ирске републиканске армије, која је одговорна за смрт скоро половине од 3.600 људи, колико их је страдало током 30 година насиља.

Како су Руси авионима напали џихадисте у Идлибу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Британија поново страхују

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА