Најновије

АМЕРИКА ЋЕ ЗАДАТИ ПРВИ НУКЛЕАРНИ УДАРАЦ: Производе ново оружје за борбу против Русије

Сједињене Америчке Државе не би требале да се одрекну права да задају први нуклеарни ударац. То је у Сенату изјавио председник Комитета начелника штабова Оружаних снага САД, генерал Џозеф Данфорд, преноси ТАСС.

Печурка (Илустрација: Pixabay)

Према речима америчког команданта, способност Сједињених Држава да изведу превентивни нуклеарни напад компликује процес одлучивања противника о нападу, а тај задатак им не би требало олакшати. Тако је одговорио на предлоге из јануара о ограничавању употребе нуклеарног оружја. Сенаторка Елизабет Ворен и Адам Смит, шеф Одбора за оружане снаге, предложили су да се одустане од употребе нуклеарног оружја. Политичари су такву политику сматрали "застарелом и опасном", јер је једина сврха америчког нуклеарног арсенала одвраћање.

На истом састанку, шеф европске команде Оружаних снага САД и командант снага НАТО-а у Европи, генерал Кертис Скапароти, говорио је о жељи Русије да користи нуклеарно оружје. Он је рекао да Москва не може да се такмичи са САД у дугом сукобу са употребом конвенционалног оружја. У том смислу, он сматра да Русија озбиљно разматра употребу нуклеарног оружја за брзе победе над слабијим суседима, и да је "то је део руске доктрине."

Раније је објављено да су САД почеле да производе нуклеарно оружје мале снаге дизајнирано за борбу против Русије. На подморницама ће бити постављена нова бојева глава V76-2. Њен капацитет је око пет килотона.

О нападу на Тел Авив прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски одговор на америчке нуклеарне претње

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА