Најновије

НЕПОУЗДАНИ СТЕ: Америка запретила Немачкој прекидом сарадње обавештајних служби!

Сједињене Државе, које су у спору с Немачком због могућег учешћа кинеског концерна "Хуавеј" у изградњи мобилне мреже 5Г у Немачкој, запретиле су немачкој влади ограничењима сарадње обавештајних служби.

Трамп и Меркелова (Фото: Јутјуб)

Уколико се Берлин буде ослонио на "непоуздане" партнере, то би у "будућности могло да угрози сарадњу и размену одређених информација", изјавио је представник америчке амбасаде, потврдивши наводе из чланка објављеног у "Волстрит џорналу", у коме стоји да је амерички амбасадор у Немачкој Ричард Гренел у петак упутио писмо немачком министру привреде Петеру Алтмајеру (ЦДУ), у коме је запретио окончањем досадашње сарадње обавештајних служби.

Како се наводи у тексту, Гренел је истакао да су "безбедни системи комуникације" од "суштинског" значаја за сарадњу у области одбране и обавештајних служби, али да би компанија као што је "Хуавеј" могла да "угрози поверљивост те размене".

Страховања Америке од могућих шпијунског и саботерског деловања "Хуавеја" подстакао је кинески закон, који обавезује компаније на сарадњу с Пекингом у питањима националне безбедности, а Немачка није од самог почетка хтела да искључи могућност ангажовања спорне кинеске компаније.

Прочитајте ОВДЕ зашто су немачки политичари у страху од новог Хитлера.

Извор: Блиц/bild. de

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лучић - Хитлерова ћерка Ангела Меркел маштала је да побегне у СФРЈ!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА