Најновије

НОВЕ НУКЛЕАРНЕ ТЕНЗИЈЕ! Пакистан прети Индији тестирањем паметног оружја (ВИДЕО)

Пакистанске ваздухопловне снаге су успешно тестирале нови домаћи пројектил са продуженим дометом, за који кажу да је "паметно оружје".

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Такође су обећали да ће одговорити "пуном снагом" ако буду подвргнути било каквој страној агресији. Оружје, које је највероватније ракета ваздух-земља, биће постављено у "ЈФ-17 Тандер" - кинеско-пакистански вишенаменски борбени авион - саопштено је у уторак, наводи РТ.

Никакве карактеристике нове ракете нису постале јавно доступне, али је описана као "паметно оружје" које има "проширени" опсег. Кратак и зрнаст видео снимак теста је пуштен, показујући борбени авион који испаљује ракету која затим удара у одређено подручје на полигону.

Развој и успешно тестирање новог оружја похвалио је шеф ваздушног штаба, Мујахид Анвар Кан, који је похвалио инжењере и научнике земље за ово постигнуће.

- Пакистан је нација која воли мир, али ако је будемо подвргнути противничкој агресији, ми ћемо реаговати пуном снагом - упозорио је званичник.

Ово тестирање се дешава усред најновијег конфликта Индије и Пакистана који траје од краја фебруара. Две земље су опремљене нукеларним оружјем и стручњаци страхују од ескалације њиховог сукоба, након што су поново узаврели конфликти у Кашмиру.

Прошле недеље је 18 људи је повређено у експлозији бомбе на аутобуској станици у индијском делу Кашмира, од којих је четворо у критичном стању, саопштила је полиција. Бомба је бачена на главну аутобуску станицу у граду Џаму, откотрљала се под аутобус и експлодирала. Претходно су две земље једна другој срушиле борбене авионе у Кашмиру, а чинило се да се ситуација смирила када је Пакистан предао заробљеног пилота Индији.

Руско пролеће је одложио и растргао ђаво, али буђење је пред нама каже Дугин. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА