Најновије

Посланик Српске листе био присутан на седници на којој се гласало о Платформи

Из Српске листе и даље подупиру тврдње да је лидер Самосталне либералне странке Слободан Петровић дао кворум за изгласавање Платформе о дијалогу, иако се у записнику са седнице види да је спорној седници присуствовало 77 посланика, што је за 16 више од 61 посланика колико је било потребно.

Скупштина тзв Косова (Фото: Јутјуб)

Слободан Петровић је у отвореном писму председнику Србије Александру Вучићу негирао да је, као посланик у Скупштини Косова, гласао за косовску платформу за дијалог и да је његов глас био одлучујући, већ каже да је био уздржан.

Како преноси КоССев, увидом у читав записник могуће је утврдити да је за предлог платформе гласало 58 од 77 присутних посланика. Према овом записнику, Петровић је регистрован као једини уздржан глас од 59 колико их је приступило гласању и такође један је од 77 – колико је регистровано електронским путем присутних посланика.

Међутим, на слици коју је приложила Српска листа уз саопштење, на листи посланика је видљиво и име Славка Симића, једног од посланика Српске листе. Увидом у записник, Симићево име је евидентирано као једно од 77 посланика који су регистровани као присутни на седници и који чине кворум, пише КоССев.

Но, Симић није приступио гласању, те поред његовог имена, као и поред имена 17 других посланика који су регистровани као присутни, али нису приступили гласању, стоји знак (-). Посланици косовске скупштине се евидентирају као присутни индивидуалним посланичким картицама.

Посланици Српске листе, према тврдњама ове партије, бојкотују рад Скупштине Косова још од новембра прошле године.

Прочитајте ОВДЕ да ли пада Резолуција 1244.

Извор: КоССев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Суботић: Снажна реакција Београда на Платформу коју је усвојила Скупштина Косова.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА