Најновије

САД испоручују Украјини ПВО и системе обалске одбране? Путин каже...

САД су спремне да размотре могућност испоруке противваздушних система Украјини, као и система обалске одбране, изјавио је специјални изасланик САД за Украјину Курт Волкер.

Јавелин (Фото: Јутјуб)

„Украјина је изразила жељу да добије додатне противтенковске комплексе, међутим неопходно је размотрити испоруку и ПВО, као и системе обалске одбране“, истакао је.

Волкер је додао да су САД спремне да то испоруче Украјини, као и да је то неопходно како би та земља могла да брани своју територију.

Подсетимо, администрација САД је 2017. године одобрила испоруку преносних противтенковских система „Џавелин“ Украјини.

Русија се по том питању више пута огласила, наводећи да такав потез Америке може да допринесе ескалацији конфликта у Донбасу.

Руски председник Владимир Путин изјавио је да ће Русија почети да гради односе са Украјином оног тренутка када у Кијеву победи здрав разум.

„Надам се да ће овај талас предизборних несугласица у Украјини, базираних на русофобији, ускоро утихнути, те да ће се створити бар неки услови за изградњу билатералних односа“, рекао је.

Путин је констатовао и да свађа не постоји између Руса и Украјинаца, већ да је проблем настао искључиво на нивоу руководства двеју земаља.

„Руси и Украјинци се никада нису свађали. Убеђен сам да је и сада таква ситуација. Неразумевање постоји само на нивоу тренутног руководства Украјине, са којим је немогуће постићи било какав резултат по питању развоја билатералних односа“, истакао је Путин.

Руски председник је такође оценио и да у Украјини тренутно живи јако велики број грађана који су уплашени и боје се чак да позову своје рођаке који живе у Русији, јер постоји могућност да безбедносне службе прислушкују све те разговоре.

„Међутим, време лечи све, сигуран сам да ће наши корени и културне везе победити сву ову политичку игру данашњице“, закључио је Путин.

Прочитајте ОВДЕ како је Путин реаговао на амерички ПВО у Румунији.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА